Weekend cu precipitații mixte în întreaga țară

Weekend cu precipitații mixte în întreaga țară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 14 decembrie, o avertizare meteo vizând precipitații mixte, pentru întreaga țară, în acest sfârșit de săptămână.

Conform meteorologilor, de vineri, 14 decembrie, ora 19, până duminică, 16 decembrie, ora 18, în întreaga țară vor cădea ninsori, lapoviță, ploi și se va forma polei. Astfel, în intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14 spre 15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și, local, în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

De vineri, 14 decembrie, ora 23, până duminică, 16 decembrie, ora 18 (COD GALBEN), în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25 -30 l/mp și, izolat, 40 – 50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45 – 50 km/h.

De sâmbătă, 15 decembrie, ora 6, până duminică, 16 decembrie, ora 12 (COD PORTOCALIU), în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60 – 70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0