Vulpițele Galbene termină turul de campionat pe locul al patrulea

Vulpițele Galbene termină turul de campionat pe locul al patrulea

Dimensiune text

 

De curând, ACS Vulpițele Galbene Roman, echipa de fotbal feminin ce reprezintă municipiul Roman în Liga a II-a, a încheiat turul de campionat. Onorant este locul al patrulea, ocupat de „vulpițele galbene”, din cele opt echipe ce participă în această competiție de Liga a II-a organizată de Federația Română de Fotbal.

Pe plan sportiv, romașcancele au început foarte bine campionatul, iar după etapa a treia se aflau pe prima poziție a clasamentului. Apoi, din cauza accidentărilor și indisponibilităților, a presiunii puse de adversari pe terenul de joc, rezultatele echipei nu s-au mai ridicat la același nivel. Cu toate acestea, echipa a înregistrat trei victorii, împotriva FC Onești, 4-1, Venus Maramureș, 5-1, și Independența 2 Baia Mare, 7-1, două rezultate de egalitate, cu, Onix Râmnicu Sărat, 3-3, și Piros Arad, 1-1, și două înfrângeri, cu Atletic Turnu Severin, 1-2, și Banat Reșița, 1-2.

De pregătirea și organizarea echipei, de recuperarea și tratarea jucătoarelor accidentate, în acest tur de campionat, s-au ocupat o serie de persoane care au crezut în acest proiect și care au lucrat ca voluntari: profesor Adelin Tălmăcel – antrenor, profesor Adrian Pricopoia – antrenor portari, profesor Ioan Diaconu – antrenor junioare, doctor Maria Tălmăcel – medic, și Felix Neculăeș – kinetoterapeut.

fotbal-acs-vulpitele-galbene

 

„Mă declar mulțumit atât de locul obținut la finalul turului, cât și de evoluția fetelor mele. Sper la o evoluție la fel de bună și în returul de campionat. Nu avem ca obiectiv locurile 1-2, care duc direct în Liga I, dar dorim să ocupăm un loc cât mai onorabil la finalul campionatului. Vom continua pregătirea fetelor până spre mijlocul lunii decembrie, apoi vom avea două-trei săptămâni de pauză, urmând ca, la începutul lunii ianuarie, să reîncepem antrenamentele și să ne pregătim de returul campionatului”, a afirmat antrenorul Adelin Tălmăcel.

Pe plan financiar, lucrurile nu au stat la fel de bine în acest tur. Echipa a început campionatul cu un buget de zero lei și cu perspectiva unor cheltuieli mari cu transportul, cazarea și masa, precum și cu organizarea meciurilor de pe teren propriu.

„Pe parcurs, au apărut și persoane care au înțeles «nebunia» acestor fete și au pus umărul că echipa să poată «supraviețui» din punct de vedere financiar. Așadar, fetele sunt recunoscătoare persoanelor și firmelor care au susținut activitatea echipei: SC AAM SRL, Restaurant Daide, Pizza 21, Color Print, domnului George Biciușcă și, nu în ultimul rând, conducerii Colegiului Tehnic «Miron Costin». Mi-aș fi dorit să le pot oferi măcar o masă festivă fetelor, la acest sfârșit de tur, dar nu ne permitem, mai ales că a fost un tur de campionat destul de greu suportat financiar și ne așteaptă un retur asemenea. Privesc cu speranță spre viitorul echipei noastre, ACS Vulpițele Galbene Roman, și aștept progrese individuale, rezultate bune și descoperirea de noi talente”, a mai declarat profesorul Adelin Tălmăcel.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0