Vremea se răcește și revin ninsorile

Vremea se răcește și revin ninsorile

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare vizând ninsori moderate cantitativ la munte, precipitații mixte în sud și est, intensificări ale vântului în est și sud-est, pentru intervalul duminică, 17 decembrie, ora 13 – luni, 18 decembrie, ora 15.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat va ninge în general moderat cantitativ în Carpații  Meridionali și de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei și în centrul și sudul Moldovei, în după-amiaza zilei de duminică și în prima parte a nopții de duminică spre luni, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. În dealurile sudice vor fi ninsori și lapoviță, iar în Dobrogea și Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45 – 50 km/h în regiunile estice și sud-estice, iar pe litoral și în zona Carpaților de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.

Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi, în majoritatea zonelor, mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată țara.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0