Vremea rea a împiedicat acțiunile de reîmpădurire

Dimensiune text

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, dar, mai ales, a căderilor de precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte a judeţului Neamţ, activităţile programate pentru Luna pădurii nu au putut fi terminate. 

Acţiunile plănuite de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, pentru mărirea suprafeţei împădurite, la nivelul judeţului Neamţ, grupate sub genericul „Luna Plantării Arborilor 2015”, nu au putut fi efectuate în termenul stabilit iniţial, respectiv până în jurul datei de 23 aprilie, din cauza temperaturilor scăzute şi a precipitaţiilor din ultima perioadă. Numai patru dintre cele 14 ocoale silvice care aparţin Direcţiei Silvice Neamţ au finalizat, până la această dată, activităţile de reîmpădurire programate pentru Luna Pădurii, în timp ce restul de opt speră să poate încheia acţiunile până la începutul lunii mai. „Am avut probleme, în special în zona de munte. În opt ocoale silvice nu s-au putut planta toţi puieţii, pentru că în unele zone încă mai există zăpadă. Dacă activităţile vor fi terminate până la 1 mai, abia în jurul datei de 7 mai vom putea face un bilanţ a tot ceea ce s-a desfăşurat cu ocazia Lunii Pădurii 2015”, a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ.

În această primăvară urma să fie parcursă cu lucrări de regenerare o suprafaţă de 544 de hectare de teren, aflată în proprietatea publică a statului şi în administrarea Direcţiei Silvice Neamţ. Dintre acestea, 337 de hectare sunt regenerări naturale, 207 hectare sunt regenerări artificiale, 44 de hectare de completări curente şi două hectare de refaceri pentru plantaţiile calamitate în anul 2014.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetatean 5 ani

    Impaduriri, plantari de pomi? da, dar alti primari : taie livezile care au dat roade elevilor , mai trebuie avertizati ce inseamna UN POM!