Prima paginăSocial

Vreme instabilă şi ploi însemnate, în următoarele două săptămâni

Vreme instabilă şi ploi însemnate, în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

prognoza-meteo-680x365Pe parcursul următoarelor două săptămâni, vremea va fi instabilă, cu intervale de încălzire, dar şi cu valori termice diurne ce nu vor depăşi 13 grade Celsius, în majoritatea regiunilor, potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie valabile pentru intervalul 9 – 22 mai, publicate luni. Pe de altă parte, ploile vor fi prezente aproape în fiecare zi, la început moderate cantitativ, iar în perioada 12 – 16 mai sub formă de aversă.

În Moldova, până pe 13 mai, valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta. Temperaturile maxime vor avea o valoare medie de 17 grade la începutul intervalului de prognoză, după care vor atinge 24 de grade, în timp ce temperaturile minime vor atinge o medie de 13 grade, pornind de la 8 grade în prima noapte. După această dată, vremea se va răci treptat, iar pe 17 – 18 mai vor fi medii diurne de 18 – 19 grade şi nocturne de 8 – 9 grade. O nouă încălzire, ce va avea loc spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, va readuce regimul termic la normal şi se vor înregistra aproximativ 22 de grade ziua şi 12 – 13 grade noaptea. În privinţa regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar şi local, vor fi ploi, mai însemnate cantitativ în intervalul 12 – 17 mai, când acestea se vor semnala pe arii extinse.

La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va încălzi, iar temperaturile diurne vor creşte de la 8 – 9 grade, la început, spre 14 grade, pe 13 – 14 mai. În acest interval şi minimele nocturne vor evolua asemănător, fiind în creştere de la un grad până la 7 grade, în medie. Începând cu data de 14 mai, vremea va intra într-un proces de răcire, iar valorile de temperatură vor scădea spre 8 grade ziua şi unu – două grade noaptea, în intervalul 17 – 19 mai. Apoi, o nouă încălzire a vremii va determina, la finalul celor două săptămâni de prognoză, valori termice diurne de 12 grade şi nocturne de aproximativ 4 grade. În privinţa regimului pluviometric, aproape zilnic şi temporar vor fi averse în general slabe cantitativ, exceptând perioada 12 – 17 mai, când izolat sunt posibile cantităţi mai importante de precipitaţii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0