Vreme deosebit de rece, până sâmbătă dimineață

Vreme deosebit de rece, până sâmbătă dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat vineri informarea emisă anterior, vizând vreme deosebit de rece pentru întreaga țară, ninsori la munte, precipitații mixte și intensificări ale vântului, în intervalul vineri, 22 noiembrie, ora 11:00 – sâmbătă, 23 noiembrie, ora 10:00.

Conform meteorologilor, în acest interval, vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative.

În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei. În Oltenia, cantitățile de apă vor depăși izolat 15 – 20 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1.500 de metri vitezele la rafală vor fi de 70 – 90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55 – 65 km/h.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0