Prima paginăSocial

Vreme deosebit de rece în întreaga țară, până la finalul săptămânii viitoare

Vreme deosebit de rece în întreaga țară, până la finalul săptămânii viitoare

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare vizând precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, în cea mai mare parte a țării, până la finalul săptămânii viitoare.

Conform meteorologilor, în intervalul duminică, 21 martie, ora 23:00 – marți, 23 martie, ora 10:00, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15-20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40-50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Meteorologii atrag atenția că până vineri, 26 martie, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie), vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0