Vreme cu vânt puternic și ploi, până joi dimineață

Vreme cu vânt puternic și ploi, până joi dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o informare vizând ploi moderate cantitativ în jumătatea de vest a țării și intensificări temporare ale vântului în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, pentru intervalul marți, 3 martie, ora 18 – joi, 5 martie, ora 06.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în cele centrale, temporar va ploua și, îndeosebi prin acumulare în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15 –20 l/mp și, pe arii restrânse, 30 – 35 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură cu viteze ce vor depăși 50 – 70 km/h, iar pe creste 80 – 90 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe parcursul zilei de marți (3 martie) în regiunile vestice și la munte, iar miercuri (4 martie) și în cele estice și sud-estice.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0