Vrei să ai un somn odihnitor? – Află cum trebuie să fie mediul în care dormi

Vrei să ai un somn odihnitor? – Află cum trebuie să fie mediul în care dormi

 

 

Somnul este foarte important pentru organism, ajută la regenerarea și starea generală bună a acestuia. Dacă ai un somn odihnitor te simți mai relaxat, plin de energie, mai bine și mai sănătos. De multe ori când apar probleme de sănătate, probabil analizezi stilul de viață pe care l-ai dus în ultimul timp și observi că printre alte obiceiuri rele probabil nici nu ai dormit suficient.

Apreciază somnul la adevărata lui valoare și vei vedea că te simți mai bine, mai plin de vitalitate. Pentru a dormi bine contează și dormitorul! Acesta reprezintă cea mai importantă cameră a casei tale. Aici petreci multe ore, te relaxezi, te odihnești, de aceea trebuie să fie un loc liniștit și confortabil.

Pentru a avea un somn regenerativ, profund și sănătos, contează mediul în care dormi și câmpurile magnetice, nu doar patul în care stai. Mediul în care dormi trebuie să fie plăcut, aerisit, mobilat cu bun gust, să ofere un cadru minunat, să fie un loc plin de liniște și calm. Dormitorul trebuie să fie o cameră perfectă în sensul că atmosfera trebuie să fie plăcută și relaxantă.

Dacă nu poți dormi bine în timpul nopții sau ai semne care indică tulburări de somn, trebuie să cauți soluții pentru a schimba ceva, pentru a descoperi cauzele acestora. Alege ca dormitor cea mai frumoasă cameră din casa ta, în care este liniște și un mediu optim pentru somn.

 

Ține cont de bioritmul individual și păstrează durata optimă a somnului de 7 ore pe noapte! Este bine să ai un program de somn, pe care să-l respecți, adică să te culci la o anumită oră și să te trezești aproximativ la o oră stabilită. Uneori, dacă ai timp, dormi câte o oră după-amiaza!

Psihologii spun că organismul nostru este afectat de câmpurile magnetice naturale și de felul în care dormim. Pentru a ne îmbunătăți fazele de somn și a ne crește calitatea somnului trebuie să avem patul în direcția nord-sud și nu în direcția est-vest. Deci contează atât dimensiunea patului cât și direcția acestuia sau direcția în care dormim.

Câmpul magnetic al Pământului are o influență bună asupra corpului uman, efectul lui este foarte mare, deși unii oameni nu cunosc acest lucru. Importanța lui este mare, ca apa, hrana, aerul și lumina soarelui. Energia magnetică înconjurătoare ridică nivelul de energie umană. De aceea este bine să se inhaleze oxigen, să se meargă pe jos în natură, să se stea culcat pe iarbă, sau pe pământ.

Cu cât este mai multă tehnologie în jurul nostru, în dormitor, cu atât scade câmpul magnetic. Cu siguranță, dacă locuiești la bloc vei fi în situația dezavantajoasă de a beneficia de o intensitate a câmpului magnetic mai redusă, decât dacă locuiești la casă. Mai mult decât atât, la blocurile construite din fier și beton apare și problema că fierul beton poate scădea de asemenea din intensitatea acestui câmp și astfel apar consecințe asupra organismului.

 

Evită să ții în dormitor aparate electronice, gadgeturi, efectele lor sunt dăunătoare. În camera unde dormi nu trebuie să fie lumini fluorescente, telefon mobil, aparatură electronică și de uz casnic, calculator, laptop, tabletă, curent alternativ, unde radio, unde TV și alte surse de acest fel. Toate acestea dau stări de oboseală, dureri de cap și alte probleme de sănătate.

Salteaua potrivită pentru pat contribuie la realizarea somnului odihnitor. Salteaua joacă un rol semnificativ pentru somn și sănătate, având în vedere că fiecare dintre noi petrece aproximativ un sfert din viața sa pentru a se odihni sau a dormi. Alege o saltea modernă, de bună calitate, care să se adapteze bine corpului și să fie confortabilă. Dacă salteaua este prea moale, există riscul de înclinare a coloanei vertebrale și de apariție a problemelor și durerilor de spate.

Lenjeria de pat are și ea un rol important pentru calitatea somnului. Evită materialele sintetice pentru a avea un somn plăcut și relaxant. Nimic nu este mai bun decât o lenjerie moale, confortabilă, cum ar fi de exemplu una din variantele de modele de lenjerii Pucioasa cu imprimeuri deosebite, din fibre naturale.

În dormitor spațiul trebuie să fie destul de mare, pentru a avea suficient oxigen în timpul nopții. Dacă dormi puțin în timpul zilei este bine să ai jaluzele la ferestre sau draperii pentru a putea face întuneric în cameră. De asemenea, pentru a dormi bine trebuie să aerisești bine camera înainte de somn, sau să lași fereastra deschisă dacă este liniște și suficient de cald afară.

 

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0