Voturi false la referendum, descoperite la Roman

Dimensiune text

Tineri care nu au mers la vot și persoane cu handicap care nu au solicitat urna mobilă au apărut, pe listele de la Roman, ca participanți la referendum.

 

O anchetă efectuată în aceste zile de procurorii Direcția Națională Anticorupție (DNA) a relevat că la referendum „au votat” militari români din teatrele de operațiuni, deținuți aflați în închisoare, precum și alte categorii de persoane care, în realitate, nu au fost la vot. Astfel de cazuri au fost descoperite și la Roman, unde tineri care nu au mers de fapt la vot, precum și persoane cu handicap care nu au solicitat urna mobilă au apărut, pe liste, ca votanți.

Din ce am înțeles, conducerea DNA estimează că în fiecare secție de votare numărul votanților la referendum a fost «umflat» cu cinci – zece procente. Săptămîna trecută, reprezentanții DNA ne-au cerut un material pe această temă. În Roman au fost depistate cazuri de tineri și persoane cu handicap care nu au votat în realitate, dar erau trecuți în liste, cu semnătură, ca votanți. La nivel național se estimează că ar fi aproximativ un milion de voturi fraudate. Municipiul Roman a avut cea mai mică prezență la vot din tot județul. Faptul că o instituție precum DNA confirmă fraudarea voturilor ar trebui să ne pună mari semne de întrebare. Oricum, ce se va întîmpla în perioada următoare îi va face pe oameni să se gîndească mai bine înainte de a vota și să se gîndească în cine să aibă încredere – în cei care încearcă să muncească, cei care au rezultate, care le-au fost alături, sau în cei care spun doar vorbe„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • emi 8 ani

    Hai,s-o lasam balta!S-ar putea sa ne amintim si noi de faimoasele alegeri din Neamt pentru ocuparea locului lui V.Surdu!

  • Dan 8 ani

    Domnule primar, raman uimit cu cata usurinta afirmati : “Din ce am înțeles, conducerea DNA estimează că în fiecare secție de votare numărul votanților la referendum a fost «umflat» cu cinci – zece procente ,, De unde ati inteles asa ceva? Cine de la DNA a spus asta ? Ce document a emis DNA din care sa reiasa aceasta afirmatie? Stiti de ce va contrazic ? pentru ca eu am fost membru in biroul unei sectii de votare si nu s-a introdus niciun vot in urna in afara de cele ale persoanelor care s-au prezentat la vot.