„Votează legal! Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!”

Dimensiune text

În perioada 16 – 29 iulie, Ministerul Administrației și Internelor derulează campania de informare și constientizare a cetățenilor intitulată „Votează legal! Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!”.

 

Campania se adresează tuturor cetățenilor români cu drept de vot și, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată.
În județul Neamț, structurile teritoriale ale Ministerului Administrației și Internelor vor desfășura acțiuni de promovare a mesajului campaniei.
Polițiștii aduc la cunoștința tuturor cetățenilor că este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la șase luni la cinci ani fapta persoanei care votează fără a avea drept de vot ori fapta alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului. Tentativa se pedepsește.
Potrivit legii, cu aceeași pedeapsă se sancționează penal și promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului. Tentativa se pedepsește.COMENTARII

WORDPRESS: 0