Prima paginăPolitica

Vot fără incidente în județul Neamț, până la ora 11

Vot fără incidente în județul Neamț, până la ora 11

Dimensiune text

Duminică, 6 decembrie, structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) acţionează, potrivit competenței, pentru buna derulare a procesului electoral şi asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, în toate localitățile din județul Neamţ. Până la ora 11.00, la nivelul județului Neamț nu au fost sesizate incidente electorale, informează IPJ Neamț.

Polițiștii din cadrul IPJ Neamț, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale MAI (Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, precum și alte structuri MAI), desfăşoară misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, la secțiile de votare, precum şi pentru menținerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

La nivelul județului Neamț, 65 de poliţişti și 98 de jandarmi asigură măsuri de ordine şi linişte publică, 66 de polițiști, constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști vor verifica și soluționa sesizările de posibile incidente electorale, iar peste 400 de angajați MAI asigură protecția celor 490 de secții de votare. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare sunt sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi desfăşoară activitatea în zonă. Pentru un plus de siguranță, sunt constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

„Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

La nivelul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, 12 persoane private de libertate, din 22 de persoane încarcerate, și-au exprimat opțiunea pentru exercitarea dreptului de a vota.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0