Prima paginăSocial

Voluntarii PTPI Roman strâng de Crăciun bani pentru salvarea vieții unui copil. „Handmade Project – O șansă cât o mie…”

Voluntarii PTPI Roman strâng de Crăciun bani pentru salvarea vieții unui copil. „Handmade Project – O șansă cât o mie…”

Dimensiune text

Decembrie… o lună pe care toți o așteptăm cu nerăbdare, una dintre cele mai frumoase luni ale anului, în care binele este răspândit de toți. În perioada aceasta oamenii devin mai buni, mai darnici, mai fericiți. „Albinuțele” au decis să fie și ele mai harnice și, ca în fiecare an, prin proiectul „Handmade”, voluntarii din Asociația People to People International (PTPI) – Roman Chapter, dar și fiecare om binevoitor pot face o faptă bună.

Anul acesta, au avut cea mai frumoasă idee pentru a aduce bucurie altora, aceștia vor să facă viață unui copilaș mai bună, așa că s-au pregătit cât pot mai bine și au făcut tot felul de decorațiuni, punând din suflet. Cu ajutorul acestor decorațiuni ce vor fi vândute în Centrul Comercial Roman Value Center, Luca Moreanu, un copilaș de doar doi ani, va avea șansă la o viață mai bună asemenea altor copii.

Luca Moreanu este un copil special și mult iubit de părinții săi, care după multe încercări și rugăciuni l-au primit pe lumea aceasta mult prea devreme și cu o veste dureroasă, aceea că al lor copilaș are probleme de sănătate. După mult timp petrecut în spital, la externare a primit diagnosticul de tetrapareză spastică și hipoxie cerebrală ceea ce nu-i dădea prea multe șanse la o viață la care pot spera doi părinți pentru copilul lor. A început ședințele de kinetoterapie la doar 10 luni, făcând alte multe tratamente costisitoare, însă iubirea părinților lui este nespus de mare. Aceștia au fost nevoiți să își vândă mare parte din bunurile lor, fiind în stare să își vândă și locuința doar pentru ca micuțul Luca să fie bine. Și va fi! O șansă minunată pentru Luca a fost descoperită, mai exact un transplant de celule stem la o clinică din Turcia, LiV Hospital, unde i se vor efectua două intervenții chirurgicale cu ajutorul cărora acesta va avea șansa să meargă singur pe propriile piciorușe.

„Albinuțele” au fost profund atinse de acest caz, așa că s-au pus pe treaba începând să facă multe, multe decorațiuni. Ele vă așteaptă cu mult drag și bucurie, având un stand frumos aranjat în fața intrării în magazinul Carrefour și a magazinului Animax în perioada 14 – 16 decembrie între orele 16-20.

Perioada această a Crăciunului este una mai specială, este o perioada când poți să faci un bine, și oricât din puținul dumneavoastră contează pentru a-i reda micuțului Luca fericirea pe care alți copilași o au, aceea de a putea merge pe piciorușele sale!

Albinuțele au donat deja! Tu o vei face?

 

Emilia Galațanu,
PTPI Roman Chapter

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0