Voluntarii PTP Roman, colaborare pentru o societate activă şi responsabilă

Voluntarii PTP Roman, colaborare pentru o societate activă şi responsabilă

Dimensiune text

 

Opt voluntari din partea organizaţiei PTP Roman Chapter au participat, în perioada 26 iunie – 2 iulie, în Slănic Moldova, la ediția a III-a a Acting European. În proiect au fost înscrişi aproximativ 30 de voluntari care au mai participat şi la activităţile locale desfăşurate în Roman, precum conferinţele pentru tineri “Let’s participate!“ şi cafeneaua publică. Pentru Seminarul Interjudeţean de tineret, Romanul a avut dreptul de a trimite opt voluntari din partea organizaţiei PTP Roman Chapter, aleşi pe baza unor criterii de activitate.

Echipa voluntarilor PTP din Roman la seminarul interjudeţean în 2016 a fost formată din: Andreea Sarbuşca, Ana Maria Pușcașu, Mălina Sbera, Laura Cozma, Ana-Maria Iamandii, Bogdan Toderică, Andrei Pătrăuceanu, și Andrei Manolache, toți elevi ai Colegiului Naţional “Roman-Vodă” și membri activi ai organizaţiei PTP Roman Chapter.

Activităţile proiectului Acting European 3 au fost: conferinţele motivaţionale pentru tineri “Let’s participate”; Campania de consultări pe tema politicilor locale de tineret; întâlnirea pentru constituirea unei reţele “DA” pentru Democraţia participativă și seminarul interjudeţean de tineret Acting European 3.

“Tinerii din Roman au continuat să mă surprindă cu modul în care se implică în comunitatea romașcană, cunoscând problemele locale şi nevoile celorlalţi tineri din comunitate. Ca şi în prima ediţie a proiectului, am întâlnit tineri entuziasmaţi şi pasionaţi de implicarea în comunitate, adevăraţi voluntari şi lideri ai tinerilor romașcani, a căror implicare în timpul proiectului şi, mai ales, a seminarului a contat extraordinar de mult. Mă bucur, astfel, că parteneriatul dintre Asociaţia pentru Dezvoltare Activă şi PTP este unul sustenabil şi funcţionează la nivel interjudețean, facilitând colaborarea dintre voluntarii noştri. Cu siguranţă, această colaborare va continuă, iar împreună vom construi o societate activă şi responsabilă”, a declarat Victor Toma, coordonatorul proiectului Acting European şi preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Activă (ADA) din Bacău.

La prima ediţie a proiectului, Romanul a avut șase voluntari trimişi la seminarul interjudețean. Proiectul “Acting European 3“ este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, KA 3- Dialog Structurat şi este implementat de către Asociaţia pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău.

ptp acting

ptp acting 1

 COMENTARII

WORDPRESS: 0