Voluntarii nemțeni strâng rândurile

Dimensiune text

Ziua Internaţională a Voluntariatului a fost sărbătorită în Neamţ printr-un Târg de Solidaritate.

solidaritate 02Ziua Internaţională a Voluntariatului, sărbătorită în întreaga lume pe 5 decembrie, a fost marcată în Neamţ de prima reuniune a organizaţiilor non-guvernamentale şi a asociaţiilor de voluntari active în judeţ în domeniul social. Târgul Solidarităţii Sociale a avut loc la Piatra Neamţ, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă” din Săvineşti, Romanul fiind reprezentat de Asociaţia Voluntarilor „Muşatini”, de Fundaţia „Pacea” şi de Asociaţia „Iubire şi Speranţă”.

Programul a cuprins discuţii pe tema serviciilor sociale în judeţul Neamţ, a ceea ce înseamnă voluntariatul pentru organizaţiile din domeniul serviciilor sociale din judeţ, work-shop-uri pe diferite teme legate de tema serviciilor sociale pe care le pot oferi voluntarii şi expoziţii cu vânzare cu produse realizate de voluntari în cadul diveselor activităţi.

solidaritate 03„A fost o întâlnire benefică, care le-a dat prilejul voluntarilor nemţeni de a se cunoaşte şi a pregăti viitoare acţiuni comune. Pentru noi a fost un prilej excelent de a ne face noi parteneri, astfel încât activităţile noastre viitoare să depăşească zona Romanulu, în care ne-am manifestat până acum”, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul „muşatinilor”, care a prezentat proiectele asociaţiei şi activităţile de până acum, împreună cu doi dintre cei mai activi voluntari, Cosmin Dimişcă şi Dumitrela Tutulea.



COMENTARII

WORDPRESS: 0