Voluntarii de la „Mușatinii” au făcut curățenie

Dimensiune text

Aproape 800 de baterii și acumulatori, 30 de aparate electrocasnice mici și foarte multe becuri arse reprezintă „recolta” adunată de elevii de la Colegiul Național „Roman-Vodă” în prima etapă de colectare desfășurată în școală.

 

 

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat între Asociația de Voluntari „Mușatinii” și Asociația Română pentru Reciclare RoRec. „Am stabilit un punctaj ce urma să fie acordat pentru fiecare deșeu reciclat și am demarat o competiție între clase, urmând ca, în funcție de punctajul totalizat, o clasă să fie desemnată câștigătoare. Am pus la bătaie și un premiu, constând dintr-un sistem audio, care să fie atribuit clasei care strânge cele mai multe puncte. Consider că această primă etapă a fost un succes„, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul activității.

După ce organizatorii au strâns deșeurile electrice și au tras linie, cei mai harnici s-au dovedit a fi fost elevii clasei a IX-a E, care au avut cele mai multe puncte. Aceștia își vor primi premiul în luna ianuarie, într-o gală a voluntarilor. Următoarea etapă de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice va avea loc în luna martie.COMENTARII

WORDPRESS: 0