Voluntariatul prinde rădăcini

Dimensiune text

Elevii de la Liceul Tehnologic Nisiporești s-au numărat și în acest an printre participanții la marea acțiune de curățenie generală, „Let’s do it, Romania!”.

 

Și mici, și mari, elevi de la clasa a V-a la clasa a XI-a s-au mobilizat sîmbătă, 12 mai, dis-de-dimineață, și au făcut curățenie în sat, începînd din curtea școlii.
Elevii au fost împărțiți, apoi, pe trei grupe și au făcut curat pe marginea celor trei drumuri de acces în sat. Cantitățile de deșeuri care s-au strîns au fost impresionante„, a spus profesoara Gabriela Pascal, care, alături de colegele sale Claudia Budulai, Geanina Condurat, Iosif Neculăeș, Ana Maria Laura Pal, Elena Serediuc și directorul școlii, Constantin Ionașcu, a coordonat activitatea.

 

Elevii și profesorii de la Școala „Horia”, școală cu statut de „Școală Eco”, s-au numărat printre protagoniștii curățeniei generale de sîmbătă. 200 de elevi și 20 de cadre didactice și-au pus mănuși și echipament de protecție și au trecut la treabă.
Am început prin a identifica spațiile ce trebuiau igienizate, am antrenat părinții și autoritățile locale. Copiii s-au organizat în echipe, Eco-patrule de voluntari, care au strîns 30 de saci de gunoaie, care au fost preluate, apoi, de o firmă de specialitate. Activitatea s-a desfășurat în curtea școlii și a grădiniței, dar și pe islazul comunei, iar după ce am făcut curățenie copiii au plantat flori în curte. Creșterea cantității de deșeuri menajere, faptul că nu știm încă să le reciclăm reprezintă probleme ale zilelor noastre. În jurul nostru domnesc munți de gunoaie aruncate la întîmplare, iar marea majoritate este constituită din deșeuri de hîrtie, carton, PET-uri. Acțiunea de sîmbătă ne-o dorim repetabilă, pentru că educația respectului față de mediul înconjurător trebuie să înceapă de la o vîrstă cît mai mică, de la grădiniță„, a spus profesoara Emilia Ciomîrtan, directorul Eco-școlii „Horia”.COMENTARII

WORDPRESS: 0