Voinţa Ion Creangă versus SCM II Bacău

Cele două echipe se vor confrunta sâmbătă, 21 iunie, la Iaşi, în meci pentru promovare în Liga a treia de fotbal. Voinţa Ion Creangă va juca, săptămâna viitoare, şi în finala judeţeană a Cupei României.

O nouă tentativă de promovare în Liga a treia a unei echipe de Liga a patra din judeţul din judeţul Neamţ va fi cea de sâmbătă, 21 iunie, la ora 18, când Voinţa Ion Creangă va întâlni Sport Club Municipal II Bacău. Anterioarele încercări, din 2010 şi până acum, cel puţin, s-au soldat cu înfrângeri. Acum, Voinţa Ion Creangă, câştigătoarea campionatului judeţean Neamţ, nu stă nemaiponenit de bine în ce priveşte situaţia financiară. Pe vremuri, un joc de promovare în Liga a treia aduna mii de spectatori, care dădeau 10 lei pe un bilet. Acum, dacă vezi 400 de spectatori pe un teren de fotbal din România, la nivelul Ligii a treia, este record de asistenţă.

„Dacă vom promova, vom căuta bani”

Antrenorul Gheorghe Leonte, al echipei Voinţa Ion Creangă, vicepreşedinte la Asociaţia de Fotbal a Judeţului Neamţ, se bazează şi pe şansă, cu multă moderaţie: „Vom pleca la Iaşi sâmbătă, după prânz. Vor fi înscrişi pe foaia de arbitraj 18 dintre cei 23 de jucători pe care îi avem în lot. Dintre jucătorii de bază, va lipsi Ghiuş, accidentat. Scopul nostru este să facem o figură frumoasă. Vom întâlni cel mai greu adversar posibil. SCM II Bacău are şi posibilitatea de a folosi jucători de la prima echipă, cea din Liga a doua. Suntem conştienţi că ei sunt favoriţi. Nu se ştie ce se va întâmpla. Este, încă, în vigoare proverbul cu buturuga mică şi carul mare. Și noi vrem să câştigăm. Dacă ne-am mulţumi cu 1-0? Ar fi perfect. Deocamdată, şansele sunt egale. Meciul va începe tot de la 0-0. Noi vom încerca să profităm de această şansă. Dacă vom promova, obligatoriu va fi să căutăm bani pentru a acoperi cheltuielile din Liga a treia”.

Toate partidele în urma cărora se vor stabili promovatele în Liga a treia de fotbal, sezonul 2014-2015, vor avea loc pe teren neutru, într-o singură manşă, în 21 iunie, de la ora 18. Voinţa Ion Creangă, ocupanta locului I în campionatul judeţului Neamţ, va juca, la Iaşi, cu Sport Club II Bacău. Meciul va avea loc pe terenul prim-divizionarei CSMS Iaşi, stadionul „Emil Alexandrescu”.

Cupa României

Miercuri seară, 18 iunie, s-au disputat meciurile din penultima etapă, judeţeană, a Cupei României. Aşa cum se estima, Voinţa Ion Creangă şi Victoria Horia – ocupante ale primelor două locuri la finalul returului campionatului Ligii a patra, dar în ordine inversă – s-au calificat în ultimul act al Cupei, faza judeţeană. Ambele au jucat în deplasare şi au câştigat: Spicul Bozieni – Voinţa Ion Creangă 1-4, Bradul Borca – Victoria Horia 1-2. Voinţa şi Victoria vor fi adversare miercuri, 25 iunie, pentru calificarea în următoarea fază a Cupei.

În partida de la Bozieni, echipa care va reprezenta judeţul Neamţ în barajul de promovare în Liga a treia a fost formată din: Coşa – Lefter, Bălăiţă, Tiron, Călinescu, B. Catargiu, Boboc, D. Catargiu, Câmpanu, Matei, Tulbure. Golurile celor de la Voinţa au fost marcate de Boboc, B. Catargiu, Tulbure şi Matei.

„Am făcut deplasarea la Bozieni doar cu 11 jucători. Miercuri, vom juca iar cu Victoria Horia. Ne-au învins de două ori în campionat. Noi am câştigat în play-off şi vrem să câştigăm şi în Cupă”, a mai spus Gheorghe Leonte. Partida dintre Voinţa şi Victoria va începe la ora 17.


COMENTARII

WORDPRESS: 0