Prima paginăSport

Voinţa Ion Creangă sau Victoria Horia?

Dimensiune text

Finala judeţeană a Cupei României va avea loc miercuri, 25 iunie, de la ora 17.

Voinţa Ion Creangă şi Victoria Horia se vor confrunta miercuri, 25 iunie, în ultima etapă, judeţeană, a Cupei României la fotbal, ediţia 2014-2015. Una dintre ele va accede în faza zonală, cea în care vor intra în competiţie şi echipele din Liga a treia. În etapa precedentă a Cupei, cele două echipe din localităţi vecine au învins în deplasare: Spicul Bozieni – Voinţa Ion Creangă 1-4, Bradul Borca – Victoria Horia 1-2.

Cei de la Voinţa şi Victoria se cunosc foarte bine. În campionat, sezon regulat, tur-retur, Victoria a avut de două ori câştig de cauză, chiar dacă a jucat meciurile de pe „teren propriu” pe terenul celor de la Voinţa. În faza play-off a competiţiei, Voinţa şi-a luat revanşa. Ca urmare, echipa din comuna Ion Creangă a încheiat campionatul Ligii a patra pe locul I, deşi Victoria ocupa acel prim loc la sfârşitul returului. Acum este vorba de un meci de Cupă şi fiecare dintre cele două partenere de întrecere doreşte să joace, etapa viitoare, măcar un meci cu o echipă din eşalon superior. Pe vremuri, echipe din Divizia C ajungeau şi până în finala Cupei. Acum, pretenţiile nu mai sunt atât de mari. Victoria a pierdut disputa pentru barajul de calificare în Liga a treia. Voinţa a jucat în partidă pentru promovare: 3-9 cu SC II Bacău, la Iaşi, sâmbăta trecută.

„Ne-au învins de două ori în campionat. Noi am câştigat în play-off şi vrem să câştigăm şi în Cupă”, a spus Gheorghe Leonte, antrenorul de la Voinţa. Partida dintre Voinţa şi Victoria va începe la ora 17.

COMENTARII

WORDPRESS: 0