Vlad Angheluţă, învestit prefect al judeţului

Dimensiune text

„Mă angajez că voi fi garantul respectării Constituţiei şi că voi pune tot timpul în centrul preocupărilor mele cetăţeanul”, a afirmat prefectul Vlad Angheluţă.

Miercuri după-amiază, în sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean Neamţ au fost prezenţi primari din judeţ, preşedinţi de partid, deputaţi, consilieri judeţeni şi reprezentanţii celor mai importante instituţii din Neamţ. Motivul a fost ceremonia de numire în funcţia de prefect al judeţului Neamţ a lui Ioan Vlad Angheluţă.

Vlad Angheluţă„Sunt realmente încântat să fiu primit aşa. Sunt prezent aici pentru a executa un ordin primit de la domnul vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pentru punerea în aplicare a unei hotărâri de Guvern cu privire la învestirea în funcţia de prefect a judeţului dumneavoastră”, a afirmat chestor principal de poliţie Florea Oprea, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la începutul ceremoniei de învestire.

Subsecretarul de stat a dat citire hotărârii de Guvern prin care Vlad Angheluţă a fost numit prefect al judeţului Neamţ. Ulterior, Vlad Angheluţă a depus jurământul de credinţă, apoi l-a semnat. „Domnule ministru, onorată audienţă, trăiesc un nou moment de emoţie şi vreau să vă spun că sunt onorat de numirea ca prefect al judeţului Neamţ. Mulţumesc domnului Victor Ponta, premierul României, Guvernului României, pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, de a îndeplini această sarcină foarte importantă în administraţia judeţeană. Mă angajez în faţa dumneavoastră, m-am angajat şi prin jurământ, că voi fi garantul respectării Constituţiei şi stării de legalitate din judeţul Neamţ, că voi pune tot timpul în centrul preocupărilor mele cetăţeanul, că voi colabora, la nivel judeţean, cu tot ce înseamnă administraţie locală şi că voi face totul spre binele cetăţeanului”, a declarat Vlad Angheluţă, prefectul judeţului Neamţ.

prefect03Subsecretarul de stat i-a spus prefectului Angheluţă că este foarte important să facă echipă şi să ţină cont de trei deziderate importante: lege, ordine şi administraţie eficientă. „Eu cunosc mulţi cetăţeni ai judeţului dumneavoastră, am avut acest prilej. Cunosc oameni extraordinari, adevărate personalităţi, dar şi oameni apăsaţi de griji. De toţi trebuie să avem grijă. Eu sunt convins că, împreună cu echipa, cu primarii prezenţi şi cei care nu sunt aici, prin dialog, veţi reuşi. Împreună cu echipa veţi avea succese, dar singur nu veţi putea”, a adăugat Florea Oprea.

La finalul ceremoniei, Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a afirmat că va colabora foarte bine cu prefectul Angheluţă şi că numirea subprefectului se va face în cel mult două săptămâni.

Ioan Vlad Angheluţă este din Tîrgu Neamţ, are 38 de ani şi a activat, până anul trecut, în mediul privat. În luna mai 2013, acesta a devenit funcţionar public, după ce a participat la un concurs organizat de Primăria municipiului Roman pentru ocuparea pe perioadă determinată a unui post temporar vacant de execuţie de inspector I principal, din cadrul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială – Compartiment Prestaţii Sociale, iar din 24 iunie 2013 a fost numit suprefect al judeţului, funcţie pe care a ocupat-o până pe  12 martie.COMENTARII

WORDPRESS: 0