Vizită în Republica Moldova a senatorului Dan Manoliu, pe tema Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare

Vizită în Republica Moldova a senatorului Dan Manoliu, pe tema Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare

Dimensiune text

 

Zilele trecute am fost prezent în Republica Moldova, alături de alţi colegi români, senatori şi deputaţi, pentru o întrevedere, la Parlament, cu preşedintele Adrian Candu, pe tema „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de mil. euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. În proiect sunt incluse 933 de grădiniţe din Republica Moldova. Grantul oferit de Guvernul României este gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

Joi, 2 noiembrie 2017, am avut plăcerea să particip şi la evenimentul de inaugurare a grădiniței-creşă din satul Zamcioji, raionul Străşeni. Instituția preșcolară a fost renovată prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova. Am fost mișcat să văd bucuria de pe chipul copiilor din acest sat, care datorită eforturilor statului român, au acum posibilitatea de a învăța și a primi educație într-o instituție modernă, demnă de orice stat european.

Fondurile investite pentru renovarea grădiniței se ridică la aproximativ 600.000 euro și au fost folosite pentru renovarea completă a acoperişului, a faţadei, refacerea sistemului de scurgere a apei, a pavajului şi terenului de joacă pentru copii. La eveniment au mai participat Vasile Bîtca, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al Republicii Moldova, reprezentanți ai Parlamentului României, deputați și senatori, membri ai Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a remarcat că participarea unei delegații din Parlamentul României, formată din deputați și senatori din partide politice de la guvernare și din opoziție semnifică sprijinul consistent, de durată și fără echivoc pe care România l-a acordat de-a lungul timpului și îl acordă în continuare tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Pe durata vizitei ne-am întâlnit atât cu președintele Parlamentului, cât și cu președintele Comisiei parlamentare similare, din Parlamentul Republicii Moldova. Pe toată durata vizitei a fost prezent Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, căruia îi mulțumesc pentru primirea călduroasă  și grija faţă de delegație, aşa cum mulţumirile mele se îndreaptă şi către întreg personalul Ambasadei.

 

Senator PSD de Neamț Dan Manoliu
Comunicat de presă

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0