Prima paginăActualitate

Viteza excesivă și abaterile pietonilor, principalele cauze ale accidentelor în 2017

Viteza excesivă și abaterile pietonilor, principalele cauze ale accidentelor în 2017

Dimensiune text

 

În perioada 12 – 15 mai, polițiștii nemțeni vor continua acțiunile pentru reducerea victimizării persoanelor prin accidente rutiere. Astfel, în funcție de principalele cauze generatoare de accidente rutiere și de sectoarele de drum cu risc de producere a accidentelor, polițiștii rutieri vor fi angrenați în acțiuni punctuale, pe raza județului.

La nivelul Poliției municipiului Piatra Neamț, vineri, sunt desfășurate acțiuni la trecerile de pietoni, pentru combaterea abaterilor privind acordarea de prioritate pietonilor care au acest drept, dar și pentru sancționarea pietonilor care încalcă prevederile legale privind traversarea drumului public. În acest weekend, acțiunile vor fi axate și pe verificarea în trafic a conducătorilor auto privind consumul de alcool și sancționarea încălcării regimului legal de viteză.

„Readucem în atenție faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere la nivelul județului Neamț, în primele patru luni ale anului, sunt viteza excesivă sau neadaptată, abaterile pietonilor și abaterile conducătorilor de atelaje hipo, primele două cauze regăsindu-se și la nivelul Poliției municipiului Roman. Totodată, la nivelul Poliției municipiului Piatra Neamț, principalele trei cauze sunt: neacordarea de prioritate pietonilor, neacordarea de prioritate vehiculelor și neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi sau nepăstrarea distanței regulamentare în mers”, informează IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0