Virozele respiratorii fac mii de victime săptămânal

Dimensiune text

Umiditatea din aer şi temperaturile scăzute din ultima perioadă au făcut ca numărul pacienţilor care se adresează medicilor să crească. Cele mai frecvente simptome sunt: febra, durerile de cap, dureri musculare, dureri de oase, oboseală, tuse şi nas înfundat, toate acestea fiind semnele unei afecţiuni respiratorii.

Săptămânal, de la începutul sezonului rece, între 1.000 şi 2.000 de nemţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii şi pneumonii.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ recomandă o ţinută vestimentară adaptată acestei perioade, dar şi o alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe. De asemenea, este recomandată evitarea locurilor aglomerate, virozele respiratorii fiind boli contagioase cu transmitere pe cale aeriană.

Pentru prevenirea gripei este recomandată vaccinarea antigripală. În acest scop, DSP Neamţ a primit, până acum, aproximativ 5.000 de doze de vaccin antigripal.

Categoriile de persoane care sunt predispuse la gripă sunt bolnavii cronici, în special cei cu afecţiuni respiratorii cronice, diabeticii şi cardiacii, copiii şi adulţii cu astm bronşic, personalul medico-sanitar, dar şi persoanele vârstnice. În cazul gripei, automedicaţia nu este recomandată, aşa că, la primele semne de boală, este necesară prezentarea la medicul de familie.COMENTARII

WORDPRESS: 0