Prima paginăCulturalTimp liber

Vioara lui Enescu, pe scena Casei de Cultură

Dimensiune text

Sala de spectacole a fost plină, duminică seara, la „Duelul viorilor”, în care romaşcanii au putut asculta celebrele viori  Stradivarius şi Guarnieri, ultima la care a cântat George Enescu.

Căldura din inima publicului şi a celor trei interpreţi de pe scenă au încălzit duminică, 14 decembrie, atmosfera de la Casa de Cultură, făcând uitat frigul din sala mare a instituţiei, pomenit, însă, de toţi artiştii care susţin spectacole la Roman. „Duelul viorilor” a umplut sala de spectacole, romaşcanii fiind fermecaţi de concertul susţinut de cei trei mari artişti şi de instrumentele lor fermecate. Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, mânuind două viori celebre – unul dintre ei un Stadivarius din 1690, pus la dispoziţie de Orchestra Filarmonică din Amsterdam, al cărei solist este Liviu Prunaru, cel de-al doilea cu celebra vioară Guarnieri, care a aparţinut lui George Enescu, supranumită „Catedrala” -, s-au „luptat” pe sunet şi armonie. Arbitru a fost pianistul Horia Mihail, cel care a adus la Roman „Pianul călător” în 2014 şi care a explicat publicului ce urma să se întâmple, sporind, astfel, intensitatea receptării momentului.

Câştigător a fost publicul, care a petrecut aproape două ore minunate, acultând un repertoriu dens şi atractiv, din care nu au lipsit Paganini, Schubert, Wieniawski, Ernst Bloch şi minunatul concert „Anotimpurile la Buenos Aires” de Piazzola, cântat în duet de cei doi artişti. Concertul de duminică nu ar fi fost posibil fără sprijinul mărcii romaşcane „Sense”, unul dintre principalii sponsori ai Turneului Naţional „Duelul viorilor”, ediţia 2014. Turneul a fost organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo.

COMENTARII

WORDPRESS: 0