Vînzător de etnobotanice după gratii

Dimensiune text

Cătălin Cristian Andrieș, de 28 de ani, din Roman, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El este acuzat de constituirea unui grup infracțional și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive disimulînd că, în fapt, se vînd produse permise de lege.

 

Cătălin Cristian Andrieș a fost reținut marți, alături de un alt romașcan, Andrei Florin Marinescu, de 26 de ani, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bacău, în cadrul unei ample operațiuni, ce a presupus percheziții în mai multe orașe din țară, printre care și Roman. Perchezițiile au vizat destructurarea a două grupuri infracționale care vindeau substanțe etnobotanice. Miercuri, la Tribunalul Bacău au fost duse la audieri 28 de persoane, dintre care 27 au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, decizie pe care au atacat-o cu recurs. Al doilea romașcan, Andrei Florin Marinescu, a fost lăsat în libertate.

În urma acțiunii desfășurate împreună cu polițiști de combatere a criminalității organizate din Iași, Suceava, București, Galați, Craiova, Piatra Neamț, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și al luptătorilor Serviciilor de Intervenție Rapidă din cadrul inspectoratelor de poliție ale județelor Bacău și Neamț, au fost identificate și ridicate 12.060 pliculețe conținînd substanțe cu efect psihoactiv, 3.425 grame substanțe similare și suma de 58.754 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0