Prima paginăActualitate

Vîntul a lăsat oamenii fără curent electric

Dimensiune text

Sute de oameni au rămas fără curent din cauza condițiilor meteo. Chiar dacă echipele E.ON au fost în teren, remedierea problemelor a durat ore bune.

 

 

Vîntul extrem de puternic care a bătut în județul Neamț din noaptea de vineri spre sîmbătă pînă sîmbătă seara la ora 21.00, semnalat de meteorologi prin avertizare de tip cod galben, a creat numeroase probleme în zona rurală în alimentarea cu energie electrică. În unele cazuri, oamenii au stat fără curent electric mai bine de 24 de ore.

Condițiile meteo nefavorabile înregistrate în ultimele zile au provocat mai multe avarii la rețelele de electricitate din județul Neamț, prin ruperea unor conductoare și elemente de izolație și de susținere a conductoarelor din sistemul de distribuție a energiei electrice. Astfel, a fost afectată alimentarea cu energie electrică în mai multe zone ale județului„, a afirmat Sorin Munteanu, purtător de cuvînt al E.ON Moldova Distribuție.

Duminică, la ora 14.00, erau nealimentate cu energie electrică localitățile Costișa, Români, Siliștea și Podoleni. Reprezentantul E.ON Moldova Distribuție a afirmat că echipele de intervenție continuă lucrările în teren pentru reluarea alimentării în zonele afectate de condițiile meteo deosebite. „Din cauza rafalelor puternice de vînt și a unor căi de acces greu practicabile, accesul echipelor de intervenție și al utilajelor în unele zone este îngreunat. Echipele de intervenție ale companiei noastre au fost suplimentate și lucrează pentru remedierea avariilor și a deranjamentelor individuale, astfel încît reluarea alimentării cu energie electrică pentru consumatorii afectați să se facă în cel mai scurt timp posibil„, a precizat Sorin Munteanu.

Probleme în alimentarea cu energie electrică au fost și în localitățile Secuieni, Bozieni, Tarnița, Cuci și Patricheni, dar, în aceste sate, situațiile au fost remediate pînă duminică la prînz.

Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0