Prima paginăSocial

Vine bâlciul! Nu se mai face comerţ pe străzi

Vine bâlciul! Nu se mai face comerţ pe străzi

Dimensiune text

 

balciDupă ani în care bâlciul tradiţional s-a ţinut şi pe străzi, şi în bazar, autorităţile au decis să elimine disconfortul creat de aglomerarea zonei şi să permită comerţul doar în spaţiile închise. Chiar dacă unii proprietari ai caselor de pe străzile din zonă profitau de acest moment pentru a-şi închiria curţile sau bucata de trotuar, pentru a permite accesul facil al Pompierilor, Poliţiei sau Ambulanţei, străzile vor fi lăsate libere.

Hainele de blană şi piele se mută lângă bazar

Anul acesta, bâlciul romaşcan tradiţional îşi va deschide porţile în data de 28 iulie 2016, şi într-o locaţie nouă, situată în strada Colectorului nr. 1, în incinta societăţii comerciale SC Hidroterm, pentru care vom plăti şi o taxă importantă de la bugetul local.

„În anii anteriori, bâlciul anual s-a desfăşurat în Bazarul municipal Roman şi pe străzile adiacente, respectiv străzile Viitorului şi Renaşterii. Întrucât în aceste zone se crea un disconfort cetăţenilor din zonă şi, în acelaşi timp, se îngreuna accesul maşinilor de pompieri, salvare, colectare a gunoiului etc., se propune organizarea Bâlciului numai în interiorul bazarului. Deoarece spaţiul existent este insuficient, se propune închirierea suprafeţei de 1.500 mp teren de la SC Hidroterm SA, situată în vecinătatea bazarului, unde se vor amplasa 35 corturi pentru comercializarea hainelor din piele şi blană”, se arată în adresa Primăriei.

Pentru închirierea curţii de la Hidroterm, societatea a solicitat 15.000 lei, inclusiv TVA, adică un preţ de 1 leu mp/zi. Curtea va fi împărţită în 35 loturi, ce vor fi închiriate prin licitaţie publică de către Direcţia Pieţelor, Bazar, Obor către persoane juridice, la un preţ de pornire de 800lei/lot/perioada bâlciului. Practic, dacă toate spaţiile vor fi închiriate către cei care vând haine din piele şi blană, Direcţia Pieţelor va încasa 30.870 lei, aproape dublu faţă de cât costă chiria plătită societăţii.

În Bazarul Municipal din strada Renaşterii se vor desfăşura următoarele activităţi: parcuri distracţii, terase alimentaţie publică şi comercializare mărfuri alimentare şi nealimentare.

Bâlciul se va închide, ca-n fiecare an, pe 6 august. Programul de funcţionare al bâlciului este între orele 10.00 – 23.00, iar ordinea publică şi paza obiectivelor va fi asigurată de către instituţiile abilitate ale statului, poliţia locală şi firma de pază SC Sil Guard SRL Piatra Neamţ.

Propunerea ca activitatea de comerţ pe perioada bâlciului să se desfăşoare doar în spaţii amenajate va fi supusă votului în şedinţa Consiliului Local de joi, 14 iulie.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0