Vină ispăşită la bibliotecă sau la bucătărie, la „Danubiana”

Dimensiune text

Înainte de scăderea notei la purtare sau de aplicarea altei sancţiuni, elevii vor fi avertizaţi, iar părinţii vor fi invitaţi la discuţii. Pedeapsa poate fi ispăşită în sala de lectură sau la bucătărie.

 

Elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana” care se vor abate grav de la regulamentul de ordine interioară al şcolii vor avea de ales, pentru a-şi ispăşi pedeapsa, între sala de lectură şi bucătăria internatului. Măsura se află, deocamdată, în stadiul de propunere, dar are toate şansele de a fi votată în şedinţa Consiliului de Administraţie şi va deveni, astfel, „lege” pentru anul şcolar abia început. „Am prevăzut această măsură pentru elevii care ajung în situaţia de a fi eliminaţi de la cursuri pe o perioadă de trei zile. Dacă ei nu vin deloc la şcoală în aceste trei zile, se aleg cu 18 absenţe, ceea ce duce la scăderea notei la purtare, şi nu acesta este scopul nostru. Pentru a-şi ispăşi cele trei zile de eliminare, elevii au posibilitatea de a alege între a-şi ispăşi pedeapsa învăţînd la sala de lectură sau ajutînd la diverse activităţi din şcoală, de la curăţenia din curte la curăţat cartofi la bucătărie„, a spus directorul Colegiului Tehnic „Danubiana”, profesoara Cristina Horga (foto).

Directoarea şcolii speră, însă, ca sancţiunea, ultima înainte de exmatriculare, să nu fie aplicată de prea multe ori, avînd în vedere că, pînă să se ajungă aici, elevilor li se dă şansa de îndreptare. „Am propus, pentru acest an şcolar, ca elevul să fie avertizat înainte de a se ajunge la sancţiune. Primul este avertismentul oral, la a doua abatere părinţii vor fi informaţi şi invitaţi pentru o discuţie la şcoală, abia apoi elevul va fi sancţionat, cu scăderea notei la purtare sau altă sancţiune prevăzută, în funcţie de abaterea săvîrşită. Am hotărît acest lucru pentru că scopul nostru este acela de a-i educa pe elevi, nu de a-i sancţiona. Tocmai de aceea, cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi şi vor avea discuţii cu psihologul şcolii, pentru că sancţiunea nu rezolvă problema„, a spus directorul Cristina Horga.


COMENTARII

WORDPRESS: 0