„Viitorii matematicieni”, ediție specială

Dimensiune text

Cei mai buni la matematică dintre elevii de clasa a IV-a s-au întrecut în cadrul celei de-a X-a ediții a concursului „Viitorii matematicieni”.

 

Este un concurs de tradiție al Romanului, organizat de Societatea de Științe Matematice din România, filiala Roman, la care participă tot ceea ce are mai bun matematica romașcană. În acest an, concursul a avut un caracter mai aparte. Deși, în mod tradițional, concursul este programat în fiecare an în perioada de sfîrșit a anului școlar, începînd din 2012 concursul a fost amînat pentru luna octombrie. Am hotărît, totuși, să ținem concursul în mod excepțional doar pentru elevii de clasa a IV-a, pentru că aceștia sînt la sfîrșitul unui ciclu de învățămînt și pentru a putea da, astfel, recunoaștere muncii desfășurate de învățătoarele acestora, care, timp de patru ani, le-au cultivat și le-au șlefuit talentul la matematică„, a spus profesorul Mihai Gavriluț, președintele Filialei Roman a Societății de Științe Matematice.

Premianții acestei ediții dedicate special elevilor de clasa a IV-a au fost Tudor Bursuc și Radu Ghiță, Școala „Vasile Alecsandri”, învățător Maria Crețu, Ana Maria Irimia, Școala „Alexandru Ioan Cuza”, învățător Luminița Mera, Alex Capmare și Radu Butelcă, Colegiul Național „Roman-Vodă”, învățător Anișoara Cojocaru, toți cu premiul I, Octavia Hriscu și Miruna Ignat, Colegiul Național „Roman-Vodă”, învățător Anișoara Cojocaru, și Mircea Florin Burlacu, Școala „Alexandru Ioan Cuza”, învățător Luminița Mera, toți cu premiul II, și Rareș Băncescu, Colegiul Național „Roman-Vodă”, învățător Anișoara Cojocaru, Ovidiu Andrei Lazăr, Școala „Mihai Eminescu”, învățător Maria Levărdă, și Sebastian Fînaru, Școala „Alexandru Ioan Cuza”, învățător Luminița Mera.


COMENTARII

WORDPRESS: 0