Viitorii detectivi dau examen

Dimensiune text

Nemţenii care vor să devină detectivi particulari au posibilitatea de a susţine examenul de atestare pe data de 6 iunie.

În judeţul Neamţ au obţinut acest atestat peste 40 de persoane, dar numai o parte profesează în domeniu. Mulţi detectivi sunt foşti lucrători în sisteme de informaţii sau foşti poliţişti, dar există şi tineri care au absolvit alte facultăţi, însă au urmat cursuri de specialitate pentru că această meserie li s-a părut cea mai potrivită. Cursurile pentru a deveni detectiv particular ajung la aproximativ 1.000 de euro, bani în care sunt incluse şi cărţile, dar şi taxa pentru examen. Onorariul unui detectiv variază în funcţie de complexitatea cazului preluat.

Examenul de atestare a calităţii de detectiv particular va începe la ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ. „Tematica de examinare stabilită de Inspectoratul General al Poliţiei Române este postată pe site-ul IPJ Neamţ, la secţiunea informaţii utile, cât şi la afişierul unităţii. Candidaţii pot depune dosarele până pe data de 23 mai”, se precizează într-un comunicat al IPJ Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Liviu 6 ani

    De ce sa te faci detectiv? S-au saturat cei de la SRI sa asculte telefoane si sa faca stenograme si paseaza chestia asta la „civili”? Si cei care vor sa descopere o infidelitate, sa stiti ca adulterul e incriminat de codul penal, deci tot in datoria Politiei cade si asta.