[VIDEO] Un polițist a refuzat mita

Un agent de poliție de la Dulcești a refuzat să primească 1.000 lei drept mită. Agentul de poliție Sorin Toia a mai denunțat o tentativă de mită, în urmă cu patru ani.

 

Cinstea și onoarea nu pot fi cumpărate cu bani. A dovedit-o din plin un agent de poliție de la Secția de Poliție Dulcești. Pe data de 4 iunie, agentul șef de poliție Sorin Toia l-a depistat în trafic pe cetățeanul M.I., în timp ce conducea un autoturism pe DN 15D, în afara localității Trifești, deși avea permisul de conducere reținut. Încercînd să scape de răspundere penală, conducătorul auto și prietenul său C.M. i-au propus polițistului, în repetate rînduri, să se întîlnească „pentru a rezolva problema”.

Agentul de poliție a formulat denunț la sediul Biroului Județean Anticorupție Neamț, iar luni, 11 iunie, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant. Suma de 1.000 lei ce urma să fie remisă agentului de poliție a fost găsită în interiorul autoturismului, în cotieră.

Față de M.I. și C.M. s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și, respectiv, complicitate la dare de mită, dispunîndu-se cercetarea lor în stare de libertate.

Aceasta nu este prima dată cînd agentul de poliție Sorin Toia refuză să ia mită. La data de 10 noiembrie 2008, același polițist a sesizat ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Neamț cu privire la faptul că Ș.K., în vîrstă de 36 de ani, din județul Timiș, i-a propus, în repetate rînduri, sume de bani, pentru a nu da curs cercetărilor într-un dosar penal. Ș.K. a intrat în atenția oamenilor legii după ce a fost implicat într-un accident de circulație și a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție.
În același dosar, tînărul era cercetat pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și cu o îmbibație alcoolică în sînge peste limita legală. După înregistrarea autodenunțului, lucrătorii DGA Neamț, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamț, cu sprijinul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă, au procedat la organizarea flagrantului, Ș.K. fiind surprins în timp ce oferea polițistului 1.100 lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0