Prima paginăActualitate

[VIDEO] Examenele pentru permis auto, înregistrate audio și video

[VIDEO] Examenele pentru permis auto, înregistrate audio și video

Dimensiune text

Începând de luni, 3 iulie 2017, modul de desfăşurare a probei practice de obținere a permisului de conducere se va înregistra atât video cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Anunțul a fost făcut vineri, de către Direcția Regim Permise de conducere și Înmatriculare a vehiculelor, motivul fiind acela de a oferi garanții pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere.

Până în acest moment, doar sălile în care se desfășura proba scrisă erau dotate cu aparatură de supraveghere. De luni, și modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra, atât video cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

”Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.  Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente”, anunță reprezentanții Direcției de Permise.

De luni, 03.07.2017, sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la nivelul serviciile publice comunitare ale muninicipiului Bucureşti şi județul Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene.

În imagini puteți să vedeți o demonstrație a modului în care se va desfășura proba de examen înregistrată audio și video.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0