[VIDEO] Dezinsecţia cu avioanele i-a deranjat pe părinţi

[VIDEO] Dezinsecţia cu avioanele i-a deranjat pe părinţi

 

dezinsectie-avion-03Alegerea datei de 12 septembrie pentru a se efectua dezinsecţia în municipiu i-a deranjat pe unii părinţi, mai ales pe cei care şi-au dus copiii la şcoală. Chiar dacă Primăria Roman a anunţat din timp acţiunea, atrăgând şi atenţia asupra faptului că substanţele folosite nu sunt dăunătoare oamenilor sau animalelor de companie, unii romaşcani s-au supărat pentru trezirea dată la ora 6 dimineaţa.

Pe paginile de socializare au apărut filmuleţe cu avionul care a împrăştiat substanţa pentru dezinsecţie, iar comentariile nu au lipsit. Ba unii dintre politicienii locali au considerat că subiectul este numai bun pentru a-şi face campanie şi a face băşcălie.

„Știe cineva care e treaba cu avionul ăsta care survolează Romanul la altitudine aşa de mică şi împrăştie cu o substanţă ÎN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ!!!”, a scris un părinte pe Facebook. Și, la scurt timp, au pornit şi comentariile. Fiecare şi-a dat cu părerea dacă e bine sau e rău. Și, cum spuneam anterior, politicienii noştri n-au pierdut ocazia de a se remarca, aşa cum au ştiut ei mai bine: „Au venit gâzele la şcoală şi trebuie să fie distruse, că toată vara nu au putut, pentru că erau în vacanţă. Mai urmează o tură pe 11 decembrie când votăm odată pe cei care vor să fie imuni în faţa legii nu ţânţarilor din clasa pregătitoare”, a scris Sorin Cazan, lider al PRU.

Autorităţile au luat situaţia mai în serios şi ne-au declarat faptul că luni, 12 septembrie, s-a desfăşurat ultima etapă pe acest an pentru dezinsecţie. „Contractul cu firma de dezinsecţie a fost de 150.000 de lei. În prima etapă, din luna iulie, s-a decontat suma de 120.000 de lei, iar astăzi (n.r. – luni) au făcut dezinsecţie în special pe zonele cu verdeaţă, parcuri şi cartierele cu spaţii verzi generoase”, a precizat city managerul Ovidiu Bojescu.

 

Foto, video: facebook / Ovidiu Mărtici

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nu stiu de ce anumiti carcotasi comenteaza lucrurile folositoare care se fac in orasul nostru cum ar fi dezinsectia spatilor verzi.Aceasta initiativa trebuie extinsa si in reducerea numarului de ciori si grauri care sau inmultit in mod ingrijator si aduc mari pagube in pomicultura ,in plantatile cu vita de vie si alte culturi vegetale ce sant cultivate in orasul nostru .
    Aceste pasari vin in stoluri mari si in cateva minute golesc de fructe cei cativa butasi de vie ce le are plantat un locuitor in curtea sa sau in zonele dintre blocuri,precum si a pomilor din acest spatiu,aducand nemultumiri acestor cultivatori.Rugam primaria sa aiba in atentie si aceasta solicitare a populatiei.