Victorie pentru medicii de familie

Dimensiune text

Ministerul Sănătății a anunțat că va căuta soluții pentru ca medicii să nu mai inscripționeze cardurile naționale de sănătate. Decizia a fost salutată de reprezentanții medicilor de familie, care și-au îndeplinit, astfel, obiectivul.

 

 

Decizia Ministerului Sănătății ca medicii de familie să inscripționeze cardurile cu datele persoane ale pacientului a stârnit nemulțumirea medicilor, care au refuzat în bloc acest lucru. În opinia medicilor, inscripționarea cardurilor la cabinet ar fi sporit birocrația și ar fi scurtat timpul de consultație al pacienților.
În sfârșit, Ministerul Sănătății a înțeles că nu poți transforma medicul într-un poștaș. În loc să acorde consultații pacienților, medicul trebuia să se ocupe de inscripționarea și de livrarea cardului național de sănătate. Noi ne-am opus de la început acestui lucru. Noi nu suntem împotriva cardului de sănătate, dar nu e de datoria noastră să facem treaba altor instituții„, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Harakiri 7 ani

    Dragutz specimenul acela de card,din fotografie. Deci cetateanul Popescu, nascut in ziua 67, din luna 45 a anului 1923 . Am glumit, evident…

  • Vladimir 7 ani

    Da! Este un plus birocratic , dar nici medicii de familie nu se omoara cu atentia data pacientilor. Cei din rural abia pot cara acasa sacosele , iar in urban au alte masuri de „relaxare”.