Victorie categorică a handbalistelor de la Roman

HCM Roman – CSM București 27-20 (17-14), într-un meci în care elevele antrenorului Florentin Pera au jucat de nota 10!

 

În prezența unui public cald în tribuna Sălii Sporturilor, HCM Roman a realizat, miercuri seară, o izbândă cât se poate de clară, de importantă și de frumoasă: 27-20 (17-14) cu mai titrata CSM București, în etapa a 18-a a Ligii Naționale. Bravo, fetelor! Felicitări cuplului de antrenori Florentin Pera și Viorel Lazăr, cei care la sfârșitul partidei se bucurau precum copiii. Aveau și motive să se exteriorizeze astfel, de vreme ce familia de handbaliste de la Roman a jucat de nota 10. Valoare, unitate și clasă sunt câteva dintre caracteristicile jucătoarelor de la HCM Roman.

Partida a început într-o anticipată notă de echilibru, care a fost reflectată de tabela de marcaj până în minutul 7, când s-a înregistrat scorul 3-3. HCM Roman preluase deja inițiativa de la 2-3 și, cu patru goluri consecutive, dintre care trei pe contraatac, marcate de Horobeț, Genkova și Bokaric, s-a ajuns la 6-3. Diferența de trei goluri, 11-8, s-a păstrat până în minutul 18, perioadă în care Krumova a aruncat necruțător de trei ori în poarta adversă. De altfel, folosit doar în faza de atac, interul de sorginte bulgară a jucat excelent pe tot parcursul partidei, fiind și autoare a celor mai multe goluri. A urmat o scurtă perioadă în care Alina Dobrin și-a tras coechipierele după ea și CSM București a reușit să egaleze la 11, în minutul 22. În poarta romașcană a intrat Paula Vișan, care a parat aproape tot, inclusiv o aruncare de la 7 metri. Acesta a fost primul meci din campionat – și, poate, nu numai – în care HCM n-a beneficiat de asemenea aruncări de penalizare. CSM a avut patru și a transformat trei. Ce s-a petrecut, apoi, a venit să confirme că Romanul ocupă, pe deplin meritat, locul al treilea în ierarhia națională. La pauză a fost 17-14, iar în debutul părții secunde n-a marcat nimeni timp de cinci minute. Au reușit, apoi, să o facă, din ce în ce mai des, constant, componentele echipei gazdă: 21-16 (min. 40), 23-18 (min. 50), 27-20 în final.

CSM București s-a prezentat la meci cu o garnitură din care nu au lipsit jucătoare cu foarte multă experiență internațională, precum Cristina Vărzaru, Patricia Vizitiu sau Alina Dobrin. Totuși, cele mai bune jucătoare din tabăra oaspete au fost Glibko și Iordache, cea din urmă, portar, reușind să și înscrie într-o fază în care Vișan era în afara semicercului de 9 metri.

HCM Roman: Pîslaru, Vișan, Ivanov – Krumova (7), Genkova (4), Horobeț (4), Druțu (4), Băbeanu (3), Agrigoroaei (2), Bokaric (1), Crap (1), Iuganu (1), Amoagdei, Pavăl. N-au jucat Stoleru și Chitacu.

CSM București: Iordache (1), Șerban – Dobrin (4), Vărzaru (3), Glibko (3), Zaremba (3), Vizitiu (2), Niculae (2), Doica (1), Binescu (1), Shutska, Nan, Gherman, E. Pavăl, Carabulea. Antrenor: Lucian Ghiulai.

Florentin Pera: „Mergem mai departe, avem moral foarte bun, nu ne oprim. Mă bucur nespus pentru această victorie clară, în fața uneia dintre cele mai importante echipe din handbalul românesc, cu jucătoare campioane mondiale. Am fost net superiori, cu joc foarte bun. Felicit fetele! Își respectă condiția. Am venit după un meci foarte greu la Baia Mare. Trecem printr-o perioadă foarte bună, chiar dacă nu avem tot lotul valid. Nominalizez toată echipa și sper ca fetele să rămână cu picioarele pe pământ”. Este de presupus că antrenorul le va mai lăsa, totuși, să arunce din săritură.

Rezultatele etapei de miercuri, 19 februarie: HCM Roman – CSM București 27-20 (17-14), CSM Cetate Deva – HC Dunărea Brăila 24-25 (10-12), Universitatea Jolidon Cluj – Universitatea Neptun Constanța 31-21 (15-11), SCM Craiova – HCM Râmnicu Vâlcea 23-22 (13-12), HC Zalău – HCM Baia Mare 21-33 (8-17), Corona Brașov – CSM Ploiești 35-20 (17-9). Ar fi fost foarte bun pentru Roman un rezultat de egalitate la Deva.

Clasament:

1. HCM Baia Mare – 51 puncte, 2. Corona Brașov – 46 p, 3. HCM Roman – 34 p, 4. HC Dunărea Brăila – 32 p, 5. Universitatea Jolidon Cluj – 30 p, 6. HC Zalău – 28 p, 7. CSM București – 24 p, 8. Cetate Deva – 21 p, 9. SCM Craiova – 20 p, 10. U Neptun Constanța – 14 p, 11. CSM Ploiești 10 p, 12. HCM Râmnicu Vâlcea – 3 p.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Irina 6 ani

    Felicitari fetelor! Felicitari antrenorilor!Foarte buni meseriasi, ne bucuram pentru voi.