Victoria țevarilor, bucuria avocatului

Dimensiune text

Țevarii au cîștigat în instanță drepturi salariale ce rezultă din coeficienții de ierarhizare. Pentru a încasa banii de la angajator ei s-au adresat unui avocat, care va primi un comision de succes reprezentînd 2,5% din sumele cîștigate de salariații fabricii de țevi. Cea mai mare sumă pe care un salariat al fabricii trebuie să o primească de la angajator este de 12.200 de lei.

 

 

Recent, Curtea de Apel Bacău a dat o sentință irevocabilă în procesul dintre Sindicatul Liber Petrotub și societatea ArcelorMittal, pentru nerespectarea coeficienților de ierarhizare. 563 de salariați de la țevi au de primit între 2.000 și peste 12.000 de lei pe carduri. Avocatul care a reprezentat țevarii în instanță va încasa un comision de succes reprezentînd 2,5% din sumele primite de salariații fabricii, deci cîteva zeci de mii de lei.

Am discutat deja pe tema plății restanțelor salariale cu reprezentanții fabricii. Ne-au explicat că există provizioane suficiente pentru ca sumele să fie achitate către cei 553 de salariați imediat după ce angajatorul va primi hotărîrea instanței. Cea mai mare sumă pe care angajatorul o datorează este de 12.200 de lei, pentru un salariat care lucra în categoria specială de muncă, dar era plătit pe un nivel inferior de calificare. Conform contractului de asistență juridică, avocatul va primi un comision de succes egal cu 2,5% din sumele oferite fiecărui salariat. Aceste comisioane variază între 50 și 307 lei„, a precizat liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu.

Acesta nu este singurul proces în care angajatorului i se solicită plata coeficienților de ierarhizare: alți 153 de salariați au acționat în judecată angajatorul, dosarul fiind în curs de judecare. Lor li se adaugă angajați care au chemat în instanță societatea, în cadrul unor procese individuale.


COMENTARII

WORDPRESS: 0