„Victoria nu este a noastră, este a alegătorilor noștri”

Aprecierea este făcută de senatorul PSD Ioan Chelaru, după rezultatele parțiale de la alegerile locale.

 

Candidații USL au cîștigat 46 de primării rurale, primăriile orașelor Bicaz și Tîrgu Neamț, majoritate relativă în Consiliul Local Piatra Neamț și la Consiliul Județean. Lupta pentru șefia CJ se dădea, luni, la ora 13.00, la diferență de 2-3.000 de voturi. Victoria zdrobitoare a USL la nivel național a dat frisoane celor antrenați în bătălia electorală pentru primăriile Roman și Piatra Neamț.
Rezultatele parțiale la alegerile locale din județ au fost apreciate ca un succes de către senatorul PSD Ioan Chelaru, în contextul în care Neamțul a fost considerat fieful PDL, iar candidaților USL nu li se dădeau prea mari șanse, pornind în campania electorală din postura de opozanți.

Le mulțumesc alegătorilor noștri și îi felicit pentru înțelepciunea de a fi ales schimbarea, odată cu toată România. Este sfîrșitul unei epoci negre și începutul unei noi ere politice. USL a înregistrat o victorie zdrobitoare la București, una istorică – la nivel național, cu rezultate de peste 50%, iar în Neamț am dovedit că, la nivel de primării rurale, în două orașe și în consiliile municipiilor și în Consiliul Județean (CJ), putem face posibile acele proiecte pe care le-au promovat candidații USL. Noi ne-am angajat în fața oamenilor că vom reclădi speranța prin lucruri concrete și necesare, prin locuri de muncă ce le asigură demnitatea, nu prin investiții inutile sau pomeni care să le mutileze încrederea în forțele proprii. Rezultatele alegerilor dovedesc că meritul este al alegătorilor noștri, succesul le aparține, candidații USL fiind vectorii dorințelor și așteptărilor lor. Am învins o mașinărie electorală bine antrenată și bine alimentată, a fost un adevărat război, în care a trebuit să facem față  celor care au aruncat cu sume uriașe de bani, au organizat întîlniri și petreceri, au dat cadouri și au făcut promisiuni deșarte. Prin victoriile, chiar parțiale, obținute și în județul Neamț, dăm legitimitate actualei guvernări, dăm putere aleșilor USL, redăm puterea alegătorilor, de a căror înțelepciune depinde actul de guvernare locală și națională„, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Parlamentarul romașcan a apreciat că votul alegătorilor nemțeni a fost și o probă de maturitate, o dovadă de discernămînt în raport cu informațiile primite despre candidați. „S-a votat în cunoștință de cauză, după o analiză a ofertelor și a profilului candidaților, iar calitatea acestora și entuziasmul echipei USL s-au dovedit mai puternice decît încercările unora de a le deturna atenția de la sărăcie, umilințe, șomaj, disperare. Guvernarea USL nu aduce bunăstarea peste noapte, dar spune stop jafului, stop risipei, pentru că austeritate nu înseamnă suferință, înseamnă oportunitate, eficiență și legalitate„, a subliniat senatorul PSD Ioan Chelaru.


COMENTARII

WORDPRESS: 0