Viceprimarul Romanului este Roxana Iorga

Viceprimarul Romanului este Roxana Iorga

Dimensiune text

 

roxana iorga 02Joi, 26 ianuarie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local (CL) pe luna în curs, pe ordinea de zi fiind 17 proiecte de hotărâre, unul fiind cel legat de alegerea, din rândul consilierilor locali, a unui viceprimar. Așa cum Ziarul de Roman a anunțat încă de acum două ediții, Roxana Iorga, de la PNL, a fost aleasă să preia atribuțiile de viceprimar, dar și PSD a venit cu o propunere. Deși în CL Roman este armonie în comparație cu alte foruri legislative, ceva înțepături au existat, mai ales că se anunță în această primăvară alegeri pentru funcția de primar.

Toți cei 20 de consilieri au fost prezenți la ședință. Consilierul PSD Ilie Boloca a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a unui proiect, la care co-inițiator era și liberalul Constantin Ghica, referitor la mărirea tarifului pentru gunoiul menajer. La primul proiect, s-a votat componența comisiei de validare (un consilier PSD și patru de la PNL), iar următorul punct a fost legat de stabilirea viceprimarului. Liderul de grup de la PNL, Leonard Achiriloaei, a propus-o pe Roxana Iorga, iar Ilie Boloca a propus ca, din partea PSD, funcția să fie preluată de Daniel Vasiliu. Pentru că acesta din urmă făcea parte și din comisia de validare (deci nu putea fi și candidat, și să semneze procesul verbal de validare), s-a iscat un „tămbălău” tipic românesc. Până la urmă, s-au lămurit toate, votul a fost secret, iar scorul a fost de 14 pentru Roxana Iorga și 6 voturi pentru Daniel Vasiliu.

Primarul Lucian Micu i-a lansat noului viceprimar o „provocare”, aceea de a lămuri situația programului „Școală după școală”, pentru că vine din sistem – este profesor de biologie la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, iar în unele unități de învățământ din Roman este permis proiectul, iar în altele nu.

Toate proiectele au trecut cu votul unanim. Așa-zise probleme au fost pentru scoaterea la licitație a unor terenuri pentru amplasarea de chioșcuri în care să se vândă biletele la jocul televizat Bingo. Consilierul PSD Daniel Vasiliu a cerut ca prețul de pornire la licitație să nu înceapă de la 0,8 lei pe metru pătrat pe zi, ci de la 2 lei. Cum taxele și impozitele se votează la final de an pentru anul următor, acesta a fost taxat de consilierul PNL George Bălan, care i-a spus că, în toamnă, nu are decât să solicite mărirea taxelor pentru romașcani pentru anul următor. Consilierii PSD au votat contra la propunerea ca licitația să înceapă de la 0,8 lei, dar liberalii au votat pentru, și așa rămâne.

După 45 de minute, ședința s-a încheiat într-un spirit de normalitate, adică acela că fiecare membru al CL Roman a votat cum a spus partidul.

Roxana Iorga este și președinte al Organizației de Femei a PNL. Aceasta va renunța, temporar, la funcția de profesor pe timpul exercitării funcției de viceprimar. Ca atribuții, aceasta va avea în subordine Direcția de Asistență Socială, Impozitele și Taxele Locale, Direcția de Urbanism și Clubul Sportiv Municipal Roman.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • A dat dna mai multi bani ca altii in campanie?Ca asa se iau locurile eligibile!!!din pacate!!!

  • SLUGA LEOREANULUI MADAMA ASTA DIN GASCA MARII FAMIGLII ETC ETC