Viceprimar declarat în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

Viceprimar declarat în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 24 octombrie, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 13 foști și actuali aleși locali, între care și viceprimarul comunei Doljești din județul Neamț, Virgil Enache.

Conform comunicatului ANI, în mandatul 2012 – 2016, Virgil Enache ar fi deținut simultan funcția de viceprimar al comunei Doljești și calitatea de administrator al SC Puy Invest SRL, încălcând astfel dispozițiile articolului 87, alineatul 1, litera d), din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de primar şi viceprimar (…) este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: (…) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Reprezentanții ANI precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, și că Virgil Enache nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai precizează comunicatul ANI.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0