[VIDEO] Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a promis, la Piatra Neamț, sprijin pentru finanțarea proiectelor locale

[VIDEO] Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a promis, la Piatra Neamț, sprijin pentru finanțarea proiectelor locale

COMITET PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PENTRU ÎNTRERUPEREA DE APĂ DE LA PIATRA NEAMŢ
UPDATE: În jurul orei 11.00, bomba a fost scoasă de sub autoturismul lui Bogdan Mararu
„Bucurie în mișcare”, un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate

 

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a fost prezentă marți, 28 februarie, la Piatra Neamț, la invitația președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la o întâlnire cu primari ai localităților din județ, în cadrul căreia au fost prezentate prioritățile de guvernare și ale ministerului.

Sevil Shhaideh a arătat că programul de guvernare are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energia termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport. Sursele de finanțare pentru aceste categorii de investiții sunt asigurate prin programele europene, la care se adaugă programe guvernamentale precum Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Comasarea fostului Minister al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu Ministerul Fondurilor Europene a avut ca obiectiv tocmai mai buna corelare a programelor gestionate de cele două instituții, informează un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Invit primarii sa facă o analiză a situației actuale și a nevoilor locale, în funcție de care să își prioritizeze investițiile din anii următori. Experiența ne spune că e esențial să se concentreze pe proiecte în infrastructura care asigură serviciile de bază – alimentare cu apă, canalizare, drumuri – și abia apoi să se gândească la alte categorii de investiții. Cu privire la finanțare, consider că fondurile europene sunt pe lângă PNDL, prioritare. Avem în plan ca, în acest an, să lansăm apelurile de proiecte pentru toate liniile de finanțare, așadar primăriile au mai multe resurse de finanțare la dispoziție”, a declarat viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.

Ministrul dezvoltării a mai precizat că, începând cu 1 ianuarie 2018, se va revizui modul de funcționare a autorităților, astfel încât cotele defalcate din impozitul pe venit destinate bugetelor locale va crește de la 71,5% la 100%.

La finalul întâlnirii, Sevil Shhaideh și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, au avut o primă discuție, la Spitalul Județean din Piatra Neamț, cu reprezentanții conducerii spitalului, privind soluții de creștere a siguranței pacienților și modernizarea actului medical. În acest sens, viceprim-ministrul a asigurat autoritățile locale de tot sprijinul în vederea identificării celei mai bune soluții pentru pacienți.

Viceprim-ministrul s-a deplasat, apoi, marți, la Bacău, și mâine, iar miercuri va fi prezentă în județele Bistrița-Năsăud și Mureș. Întâlnirile sunt organizate ca răspuns la invitația autorităților publice locale, pentru o mai mare predictibilitate a măsurilor guvernamentale, pentru a intensifica dialogul și colaborarea între nivelul central și local din sistemul public, mai precizează comunicatul ministerului.

 

Conferința de presă a d-nei viceprim-ministru Sevil #Shhaideh după vizita din județul #Neamț:

Posted by Ministerul Dezvoltării, Administrației și Fondurilor Europene – Romania on Tuesday, February 28, 2017

 

Declarațiile d-nei viceprim-ministru Sevil #Shhaideh la #Piatra Neamț:

Posted by Ministerul Dezvoltării, Administrației și Fondurilor Europene – Romania on Tuesday, February 28, 2017

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!