Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Voi propune redirecționarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Voi propune redirecționarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit”

Dimensiune text

 

 

Vicepreședintele și deputatul PNL Laurențiu Leoreanu a acuzat „Revoluția Fiscală” a PSD de distrugerea bugetelor organizațiilor non-guvernamentale și a anunțat că va propune redirecționarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit:

„Revoluția Fiscală a PSD nu s-a mulțumit să creeze haos în sistemul bugetar și la nivelul firmelor private, dar a distrus și finanțările organizațiilor non-guvernamentale. Prin modificările recente la Codul Fiscal, circa 80% din firmele care ar fi putut să redirecționeze 20% din impozitul pe profit către fundații și asociații nu mai pot face acest lucru. Am discutat cu mai multe organizații non-guvernamentale din județul Neamț și situația este dramatică pentru multe dintre ele, mai ales cele din domeniul social, inclusiv cu asociațiile aflate în sprijinul persoanelor cu dizabilități: vor fi nevoite să își restructureze bugetele și activitățile, într-o zonă în care statul are mare nevoie de suport. În toate statele occidentale există tendința de a acorda facilități organizațiilor non-guvernamentale tocmai pentru a degreva statul de anumite sarcini pe care sectorul ONG le poate îndeplini mult mai bine, dar în România se pare că acesta este sugrumat. De aceea, în curând voi propune redirecționarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit, cu deducerile aferente. Este o soluție agreată de organizațiile non-guvernamentale și sper să obțin sprijinul parlamentar necesar pentru această modificare”.

„Vă reamintesc și că ONG-urile sunt printre cele mai afectate de obligativitatea de a plăti cote la nivelul salariului minim cu normă întreagă, deși au angajați part-time. Suntem obligați să le acordăm o mână de ajutor pentru că, altfel, le este pusă în pericol activitatea în beneficiul comunității. Observ că PSDragnea are o apetență pentru a lovi tocmai în inițiativa privată. Mai toată Revoluția Fiscală pare că este o răzbunare îndreptată împotriva firmelor, multinaționalelor, ONG-urilor, fix mediul care mai bine și-ar tăia o mână decât să voteze cu Liviu Dragnea și compania”.

 

Deputat Laurențiu Leoreanu,
Vicepreședinte PNL

Comunicat de presă

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0