Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Ministerul Educației a transmis circulare în care îi amenință pe profesorii care folosesc materiale auxiliare la clasă. Gestul este un «ceaușism» fără precedent, Liviu Pop trebuie să demisioneze din funcție”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Ministerul Educației a transmis circulare în care îi amenință pe profesorii care folosesc materiale auxiliare la clasă. Gestul este un «ceaușism» fără precedent, Liviu Pop trebuie să demisioneze din funcție”

Dimensiune text

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a cerut demisia din funcție a ministrului Educației, Liviu Pop, după ce ministerul pe care îl conduce a transmis circulare în toate județele din țară în care îi amenință cu „sesizarea organelor de stat„ pe profesorii care folosesc la clasă materiale auxiliare:

„Ministerul Educației îi amenință pe profesorii care doresc să muncească mai mult pentru elevii lor. Într-o circulară transmisă peste tot în țară, care a creat o revoltă fără precedent în rândul corpului profesoral și pe care o pun la dispoziția presei, ministerul Educației interzice profesorilor să folosească materialele auxiliare la clase, ba chiar îi amenință pe profesorii care fac acest lucru cu «sesizarea organelor de stat». «Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea și autorizarea auxiliarelor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare școlare neaprobate de Ministerul Educației Naționale», precizează aceasta. Circulara se încheie apoteotic: «Precizăm că, în cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate».

Nu m-ar mira ca în curând ministrul Liviu Pop să creeze și o Miliție a ministerului Educației, menită să îi sancționeze și să-i excludă din învățământ pe profesorii care nu respectă întocmai regulile impuse de PSD. Gestul este un «ceaușism» fără precedent, iar Liviu Pop trebuie să demisioneze imediat din funcție sau să fie demis de premierul Mihai Tudose. Fără culegeri, compendii și alte materiale auxiliare, cum pot face profesorii învățământ de calitate? Am fost o viață profesor de matematică, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasă în procesul de învățământ. Înțeleg că scopul PSD este uniformizarea gândirii tinerilor pentru a-i transforma în masă de manevră, dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989. Fără a folosi cuvinte mari, circulara ministerului Educației este un «ceaușism» fără precedent”.

Vicepreședintele PNL a punctat și că răspunsul oferit de ministerul Educației în privința suprapunerii examenelor de competențe la bacalaureat cu orele de la clasă este aberant:

„Ministerul Educației ar putea să își schimbe lejer denumirea în Ministerul Gafelor. Mulțumesc pentru răspunsul venit dinspre ministerul condus de Liviu Pop privind o problemă pe care am semnalat-o zilele trecute și anume suprapunerea evaluărilor competențelor din cadrul examenului de Bacalaureat cu orele de la clasă, însă răspunsul oferit este aberant. În primul rând, să afirmi că liceele ar putea fi obligate să își programeze «Săptămâna Altfel’ în perioada 12-22 februarie, atunci când se vor desfășura examenele de competențe, dovedește că nu ai avut niciun dram de strategie atunci când ai anunțat calendarul examenelor.

Mai mult, să afirmi, după începutul anului școlar că această propunere este o discuție «de principiu» dovedește că nu ai respect pentru elevi, profesori și părinți. Aceste lucruri trebuiau stabilite de luni de zile, învățământul are nevoie de predictibilitate. Această inovație a ministrului Pop – desfășurarea examenelor de competențe în mijlocul anului școlar – nu le oferă elevilor posibilitatea de a-și consolida informațiile și de a se pregăti pentru această primă etapă a evaluării de final de liceu. Totul e un heirupism girat de PSD care bulversează sistemul de educație”.

Biroul de presă al PNL
Comunicat de presă

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • UITE CINE E MARELE IMACULAT SI DA PORUNCI – NU ITI E RUSINE Leuțu?

  • FRAȚI ROMÂNI, CEREȚI PARLAMENTARILOR VOȘTRI SĂ RIDICE PRAGUL ELECTORAL LA MINIM 8%!