Prima paginăSport

HCM Roman are un nou antrenor principal

Dimensiune text

Tehnicianul Corneliu Bădulescu a fost înlocuit cu Dumitru Muși.

 

 

Echipa feminină din Liga Națională Handbal Club Municipal Roman are de marți, 22 ianuarie, un nou antrenor principal, Corneliu Bădulescu fiind înlocuit cu Dumitru Muși (foto stânga). Rezultatele slabe din ultima perioadă ale HCM Roman, echipă clasată pe locul al șaptelea cu o etapă înainte de încheierea turului, au fost cele care au determinat conducerea administrativă a HCM Roman să facă o schimbare la nivel de antrenor.

Vom colabora cu domnul Muși în baza unui contract pe o perioadă nedeterminată, dar care va depinde, așa cum este normal, de rezultatele, comportamentul și locul echipei în clasament. În acest sezon ne propunem o clasare la mijlocul ierarhiei naționale în handbalul feminin. Cu domnul Bădulescu am reziliat contractul pe cale amiabilă, cu păstrarea relațiilor civilizate. Vrem să încercăm să aducem echipa de handbal din Roman pe linia de plutire, cu un tonus bun, iar apoi, cu un program pe termen mediu sau lung, să ajungem mai sus. Discuțiile purtate cu staff-ul tehnic și cu jucătoarele ne-au determinat să luăm această decizie, a schimbării antrenorului. Nu avem ca obiectiv, neapărat, victoria în meciul următor, cu Danubius Galați. Vrem să rezolvăm problemele cu accidentările și să le vedem sănătoase pe fete. După aceea, ne vom fixa obiectivele„, a declarat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman și președintele de onoare al HCM Roman.

Corneliu Bădulescu (foto dreapta) a venit la Roman, ca antrenor al HCM, în noiembrie 2008, echipă cu care, în 2011, a realizat cea mai bună clasare din istoria clubului romașcan în prima ligă – locul al cincilea, plus o semifinală în Cupa României. Bădulescu este antrenor emerit din 2002. A fost campion național cu LPS Iași, în 1986, și antrenor la Terom Iași, între 1983 și 1995, cu care a câștigat Cupa României, în 1985, a fost finalist în 1987, tot în Cupă, și cu care are trei semifinale în cupele europene, 1986, 1988 și 1989. Apoi a antrenat Oțelul Galați, între 1995 și 1998, cu care a ajuns tot de trei ori în semifinale de cupe europene. În 2000 a câștigat Challenge Cup cu U Remin Deva, locul al treilea în campionat. A fost antrenor la echipa națională de tineret, 1985-1986, și antrenor la naționala de senioare, 1996 și 1997. Din 2001 pînă în 2003 a pregătit pe HC Sassari (Italia), campioană națională în 2003. A fost antrenor la Oltchim, în 2005-2006, și la Oțelul Galați, între 2006 și 2008, cu care s-a clasat de două ori pe locul al treilea.

Dumitru Muși a fost antrenor al echipei naționale de tineret a României, antrenor la naționala feminină de senioare și a fost antrenor, în Liga Națională, la Constanța, în sezonul precedent. „Încă nu am semnat contractul. Este vorba de o perioadă scurtă până la a se întâmpla acest lucru. Probabil că joi se va definitiva un acord între mine și HCM Roman. Mai multe nu pot să spun în acest moment„, a declarat miercuri Dumitru Muși. Acesta a și condus, marți seară, primul antrenament la noua sa echipă.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Rugina Costel 8 ani

    nu sunt de acord cu destituirea domnului antrenor Badulescu….rezultatele in cei 5 ani obtinute vorbesc de la sine…tinand cont de ultimele rezultate nu cred ca el este principalul vinovat…viata extrasportiva a jucatoarelor e cauza principala…

    • ANA 8 ani

      CORECT,ITI DAU DREPTATE,MAI BINE SA VADA CE FAC FETELE DE LA HCM ROMAN IN TIMPUL LIBER,LA CE ORA SE CULCA, SI CE CONSUMA IN BARURI DE NOAPTE. NUMAI SPORTIVE NU SUNT…