Veterani din Republica Moldova, oaspeți ai Prefecturii Neamț

Veterani din Republica Moldova, oaspeți ai Prefecturii Neamț

Dimensiune text

 

Prefectul judeţului Neamț, Niculina Dobrilă, și subprefectul Iulian Jugan au primit, la sediul instituţiei, vizita unei delegaţii compusă din șapte veterani de război din Republica Moldova, însoţiţi de preotul paroh Petru Munteanu, din Săvineşti, şi de primarul comunei Săvineşti, Daniel Horciu. Membrii delegaţiei au luptat în războiul de pe Nistru (1991-1992), un capitol tragic din istoria poporului moldovean, pornit de la un conflict între mişcarea de eliberare naţională din Republica Moldova şi forţele din regiunea transnistreană a republicii.

Veteranii au vizitat Mănăstirea Putna, au trecut pe la Parohia Sfinţii Voievozi din Săvineşti şi se îndreaptă spre Alba Iulia, pentru a fi prezenţi la sărbătoarea Marii Uniri de la 1 Decembrie, şi aveau în braţele lor două steaguri tricolore care, după cum au precizat ei, i-au însoţit şi motivat pe frontul de luptă din 1992. Cuprinşi de emoţie, au transmis mesaje patriotice, de fraternitate cu România subliniind faptul că avem aceiaşi limbă şi aceiaşi istorie, precizează un comunicat al Prefecturii Neamț.

La rândul lor, prefectul şi subprefectul au subliniat importanţa existenţei unei relaţii privilegiate cu Republica Moldova şi au făcut apel la unitate şi echilibru în toate acţiunile şi deciziile.

„Ne bucură vizita dumneavoastră la instituţia noastră şi mai ales motivul pentru care sunteţi în România, acela de a vă prinde în hora unirii de la Alba Iulia. Vă dorim să ajungeţi cu bine acolo şi să nu uitaţi să păstraţi vie memoria şi onoarea celor care şi-au jertfit viaţa pentru idealurile naţionale ale ambelor state. De asemenea, vă doresc sănătate, putere, să vă implicaţi în viaţa societăţii şi să faceţi şi de acum înainte lucruri bune, atât pentru binele dumneavoastră, cât şi al generaţiilor viitoare”, a spus prefectul Niculina Dobrilă.

La rândul lui, subprefectul Jugan l-a felicitat pe părintele Petru Munteanu pentru perseverenţa cu care, de ani de zile, prin acţiunile întreprinse, păstrează vii relaţiile cu fraţii de peste Prut.

veterani-moldoveni-la-prefectura-neamt-1

veterani-moldoveni-la-prefectura-neamt-2

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0