HomeSanatateRoman

Vechimea bate studiile, la Spitalul Roman

Există cazuri în care o asistentă medicală principală, care lucrează de foarte mulţi ani la Spitalul Roman, are salariul mai mare decât al unui medic specialist abia angajat. 

Pe site-ul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, pentru a asigura transparenţă totală, sunt afişate veniturile nete ale tuturor angajaţilor din unitatea medicală, cele mai recente fiind de luna trecută. Aşa se poate afla că o asistentă medicală poate avea un salariu mai mare decât cel al unui medic specialist, aşa cum unii dintre medicii primari au salarii mult mai mari, chiar duble, faţă de cele ale directorilor spitalului.

Cel mai mare venit net al unui muncitor de la atelierul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost de 1.235 lei, în vreme ce la Biroul de Achiziţii publice, cel mai mare venit a fost de 2.076 de lei.

În ceea ce priveşte Comitetul Director, cel mai mare venit l-a avut directorul financiar contabil, şi anume 5.860 de lei. Managerul interimar a primit un salariu net de 5.581 de lei, directorul medical a primit 4.531 de lei şi 3.470 de lei a primit directorul de îngrijiri.

La compartimentul de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, cel mai mare venit al unui asistent medical a fost de 2.559 de lei, medicul primar coordonator a avut 3.664 de lei. La Dermatovenerologie, venitul maxim încasat a fost de 3.370 de lei, de către un medic primar. La Compartimentul ORL, un medic primar a câştigat 3.511 lei, în vreme ce salariul maxim al unei asistente a fost de 2.262 de lei. O situaţie similară se înregistrează şi la Compartimentul Oncologie, unde salariul maxim al unei asistente a fost de 2.467 de lei, în vreme ce salariul net al medicului primar a fost de 3.076 de lei.

Asistenta, mai mult decât medicul

O situaţie în care un asistent medical are salariul mai mare decât cel al unui medic este întâlnită la secţia Endocrinologie. Venitul maxim obţinut de o asistentă medicală cu grad principal, pentru luna martie, a fost de 2.155 de lei, în vreme ce unul dintre medicii specialişti de pe secţie a primit 1.918 lei.

Angajaţii Centrului de Primire Urgenţe au printre cele mai mari venituri, având în vedere şi riscurile la care sunt expuşi şi responsabilitatea pe care o au. Cel mai mare venit încasat de un asistent medical de aici a fost de 2.527 de lei, în vreme ce un medic specialist a câştigat 4.134 de lei.

În secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, cel mai mare venit a fost cel al medicului şef de secţie, şi anume 6.445 de lei, iar un asistent principal a câştigat chiar şi 3.044 de lei. La secţia Boli Infecţioase, salariul maxim al unui asistent medical a fost de 2.953 de lei, iar un medic specialist a câştigat 3.179 de lei.

În secţia Cardiologie, venitul maxim realizat a fost de 6.655 de lei şi a fost obţinut de medicul şef de secţie. În Secţia Chirurgie, venitul maxim a fost tot al medicului şef de secţie şi a ajuns la 5.375 de lei. La secţia Medicină Internă, cel mai mare venit al unui medic a fost de 3.314 lei. În secţia Neonatologie, cel mai mare salariu al unui medic a fost de 7.251 de lei, în vreme ce, la Obstetrică – Ginecologie, cel mai mare venit realizat de un medic a fost de 6.313 lei. La secţia Ortopedie, venitul maxim pentru luna martie a fost de 4.967 de lei, iar la Psihiatrie, medicul şef de secţie a primit 7.341 de lei.

Cel mai mare venit net din spitalul romașcan a fost de 9.906 lei şi a fost încasat de medicul şef al Laboratorului de Anatomie Patologică, acolo unde sporul de risc este de 100%. Toate veniturile includ gărzile şi sporurile pentru diferiţi factori de risc.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • mama omida 9 ani ago

    si daca mai aduna si spaga intrec salariul de manager