Prima paginăPolitica

Vasile Pruteanu mai vrea un mandat de președinte al CJ Neamț

Dimensiune text

(P)

Motivația sub care anunță Vasile Pruteanu intenția de a candida la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț este una simplă: vrea să definitiveze proiectele pe care le-a lansat și pentru care a primit aprecieri din partea cetățenilor – beneficiari.

 

 

A continua, a construi, a definitiva cred că sînt verbe de mare actualitate. Vreau să continui ceea ce am început acum patru ani, mai ales că am primit aprecieri din partea nemțenilor pentru mai multe reușite. Cele mai dragi mie sînt investițiile de la cel mai mare lac de baraj natural – Cuejdel, unde vor fi locuri de agrement, terenuri de sport, săli de conferințe, un adevărat complex de nivel european. Nu pot fi mai puțin mulțumit de schimbările operate la Spitalul Județean, sănătatea oamenilor fiind cea mai prețioasă avere, n-o spun numai eu, după ce am avut de curînd o problemă de sănătate care a necesitat și o intervenție chirurgicală. Este destul ca nemțenii să știe că investițiile din 2011 au ajuns la circa 100 de miliarde de lei vechi, în continuare dotările, aparatura și investițiile din Spitalul Județean avînd alocate alte 54 de miliarde de lei. Imediat ca prioritate este investiția din Cheile Bicazului, zona de aur dintre Neamț și Harghita pe care trebuie să o amenajăm din respect pentru darul natural și pentru valoarea turistică, astfel ca obiectele tradiționale să fie expuse, promovate și valorificate la adevărata lor valoare, iar turiștii trecători prin Cheile Bicazului să nu uite această zonă binecuvîntată„, susține Vasile Pruteanu, președintele CJ Neamț.

Larma creată în ultima vreme pe seama posibililor candidați sau a unor manevre de culise pentru cîștigarea șefiei instituției o consideră justificată prin natura luptei pentru aceată funcție dintre Opoziție și Putere. „Confruntările sînt democratice, bine venite, necesare pentru corecta orientare a alegătorilor, dar să fie făcute la vedere, cu argumente și proiecte. Iau ca exemplul doar reproșul că aș fi favorizat anumite comunități, administrații locale ai căror lideri sînt membri ai PDL. Eroare, se poate verifica oricînd și am permanent o bună relație, instituțională și funcțională cu primari din toate partidele. Să fie verificate doar investițiile în infrastructura comunelor Valea Ursului, Oniceni, Cordun, Săbăoani, covoarele astfaltice stau mărturie. În 2012, avem în vedere modernizarea drumului dintre Bîra – Boghicea, drumuri la Secuieni, la Români, localități în care primarii sînt membri ai PNL sau PSD. Mă gîndesc, în primul rînd, la oameni, la nevoile și reacțiile lor, sînt plătitori cu toții de impozite și nu îi poți lăsa să umble prin noroaie și să te blesteme că nu-l iubești pe primarul lor„, susține Vasile Pruteanu.

În strategia de campanie electorală pune preț pe calitățile sale, pe personalitatea sa și mai puțin pe strategia politică. „Voi avea o campanie civilizată, fără atacuri sau lovituri sub centură, cum mă invită unii contracandidați. Eu vin cu realizări de peste 200 de milioane de euro în mandatul meu, cu reabilitări la Spitalul Roman de peste 5 milioane de euro, cu infrastructura modernă pe ruta ocolitoare, cu cel mai modern centru civic, și toate acestea le spun că le-am făcut împreună cu romașcanii pe care îi prețuiesc, printre altele, și pentru că sînt mai sentimentali, au un patriotism local mai dezvoltat. Eu contez pe inteligența alegătorului, despre care se tot spune că își vinde conștiința. Alegătorii nu trebuie desconsiderați, ei au respect pentru lucrurile bine făcute și de durată, apreciază atitudinea civilizată și proiectele realizabile, nu promisiunile deșarte ori invitațiile la război„, crede Vasile Pruteanu.

Invitația sa de a ne strînge mîinile, înainte și după campaniile electorale, are și un substrat personal păzit ca un mare secret: „Toată viața am avut funcții de conducere, care mi-au impus un program de lucru încît am fost mai mult plecat de acasă. Indiferent de opțiunea profesională, îndrăznesc să transmit sfatul meu: acordați mai mult timp familiei, copiilor și nepoților, celor care vă fac viața cu adevărat frumoasă!„.

COMENTARII

WORDPRESS: 0