Vânt puternic și precipitații în toată țara, până vineri după-amiază

Vânt puternic și precipitații în toată țara, până vineri după-amiază

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare vizând intensificări ale vântului în toată țara și precipitații predominant sub formă de ninsoare în zona de munte, în intervalul miercuri, 15 martie, ora 23 – vineri, 17 martie, ora 15.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, la munte vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și, mai ales în cursul zilei de joi, 16 martie, și în noaptea de joi spre vineri (16 spre 17 martie), se va depune strat nou de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 – 70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 80 – 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 50 – 60 km/h, vor fi și în restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale. Mai ales în noaptea de joi spre vineri (16 spre 17 martie), precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în estul și sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restrânse în Moldova și, izolat, în Muntenia.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0