Prima paginăNeamt

Valerică Frățilă mai vrea președinte la CAS Neamț

Dimensiune text

Președinții caselor de asigurări de sănătate județene au fost revocați din funcție. Printre aceștia se numără și juristul Valerică Frățilă, președintele Casei de Asigurări de Sănătate(CAS) Neamț, iar conducerea instituției este asigurată, în regim de interimat, de către medicul șef al CAS Neamț, Magda Spînoiu.

 

Valerică Frățilă (foto) spune că ordinul de revocare este la limita legii, întrucît documentul specifică faptul că fostul președinte al CAS Neamț este revocat începînd cu 31 iulie, însă va intra în vigoare la expirarea concediului medical, deși, conform legii, un angajat nu poate fi demis cîtă vreme se află în concediu medical.
Valerică Frățilă nu a exclus înscrierea la un nou concurs pentru ocuparea funcției și nici o eventuală negociere cu un partid politic aflat acum la putere, pentru a se menține în funcție.
Am primit și eu vineri acest ordin, dar situația se va clarifica pe 31 iulie, cînd mă voi întoarce la muncă. Voi discuta cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări pentru a vedea dacă există posibilitatea de a mă înscrie și eu la un nou concurs. Eu mai am contract un an și jumătate cu instituția pe care o conduc și ar fi păcat să fiu revocat tocmai acum, cînd CAS Neamț a avut rezultate bune. Motivul revocării a fost schimbarea criteriilor de evaluare a caselor de asigurări. Nu a fost corect ca aceste reguli să fie schimbate din mers, dar vreau să concurez din nou„, a declarat jurist Valerică Frățilă.
Acesta a precizat că decizia de înlocuire a fost cel mai probabil una politică și că, pentru moment, nu a fost contactat de nici un partid politic pentru a negocia o eventuală înscriere.

Valerică Frățilă a fost timp de 10 ani membru și chiar a condus Partidul Conservator, filiala Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0