Prima paginăCultural

Vacanțe muzicale, la Piatra Neamț

Vacanțe muzicale, la Piatra Neamț

Dimensiune text

 

În perioada 2-8 iulie, la Piatra Neamț are loc o nouă ediție a Festivalului internațional „Vacanțe muzicale”, manifestările urmând să aibă loc în Curtea Domnească și Teatrul Tineretului Piatra Neamt, sub organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.
Duminică, 2 iulie, la ora 21.00, în Piața Turnului va avea loc festivitatea de deschidere, iar concertul simfonic va fi asigurat de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Luchevici” Chişinău (dirijor – Mihail Agafița, solist – Ion Bogdan Ştefănescu – flaut).

Luni, 3 iulie, de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, se va desfășura Seara artistului nemțean, cu Andrei Gologan la pian. În același timp, în Piața Turnului se va desfășura Seara de Jazz, cu POP GOES JAZZ (Nicu Patoi – chitară, George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas și Vlad Popescu– baterie).

Marţi, 4 iulie, de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului se va desfășura Seara Muzicii Corale, cu participarea Corului Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuțu. De la orele 21.00, în Piaţa Turnului are loc Seara Muzicii Tradiționale, cu Ansamblul folcloric profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Miercuri, 5 iulie, de la ora 19.00, la Teatrul Tineretului se desfășoară Seara Muzicii de Cameră (Răzvan Suma – violoncel și Horia Mihail – pian). De la ora 21.00, în Piaţa Turnului se va desfășura Seara Muzicii de Divertisment, cu Ansamblul „Traffic Strings”, conducerea muzicală fiind asigurată de Lucian Moraru.

Joi, 6 iulie, de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, are loc Seara Instituțiilor de Învățământ Superior Muzical, cu participarea studenților și cadrelor didactice de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti și Facultatea de Muzică Piatra Neamţ. În piața Turnului, de la ora 21.00, este Seara Muzicii Latino, cu trupa „ArgEnTango”.

Vineri, 7 iulie, ora 19:00, la Teatrul Tineretului are loc Seara Cursurilor de Măiestrie, cu participarea cursanţilor claselor de măiestrie conduse de Verona Maier – muzică de cameră, Ion Bogdan Ştefănescu – flaut și Raluca Oautu, la pian. De la ora 21:00, în Piaţa Turnului, se va desfășura Seara Muzicii Crossover, când vor concerta Marcel Pavel, Vlad Miriță și Andrei Lazăr, cu participarea Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău.

În ultima seară de festival, pe 8 iulie, de la ora 21:00, în Piaţa Turnului va avea loc un concert simfonic susținut de Orchestra Simfonică de Tineret „Naissus” din Niš (Serbia), cu dirijor Zoran Andric și Cellia Costea – soprană.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0