USL vrea să preia puterea în Consiliul Județean

Vineri, Gabriel Farcaș va fi schimbat din funcția de vicepreședinte al CJ Neamț. Ședința extraordinară în care se va întâmpla acest lucru a fost solicitată de 16 consilieri județeni.

 

 

Consiliul Județean (CJ) Neamț se reunește în ședință extraordinară, vineri, la ora 12.00. Solicitarea de convocare a ședinței a fost semnată de 16 consilieri județeni: Gabriel Vișan (PNL), Dan Pavăl (PNL), Ciprian Șerban (PP-DD), Vasile Ploscaru (PP-DD), Mihai Fărcășanu (PP-DD), Iulia Șerban (PP-DD), Nadina Simion (PP-DD), Neculai Andoni (PNL), Vasile Pruteanu (PNL), Andrei Ignat (PNL), Vasile Murariu (PSD), Bogdan Onu (PSD), Tudorel Radu (PSD), Dan Vasile Constantin (PSD), Adrian Bourceanu (PSD) și Emilia Arcan (PSD).

Pe ordinea de zi sunt înscrise patru proiecte de hotărâre: „eliberarea din funcție a unui vicepreședinte a Consiliului Județean Neamț, alegerea unui vicepreședinte al CJ Neamț, modificarea Hotărârii Consiliului Județean Neamț nr. 7512012, cu modificările și completările ulterioare, privind împuternicirea reprezentanților CJ Neamț în cadrul adunărilor generale ale acționarilor ale agenților economici de interes județean și punctul Diverse„, așa cum se arată în anunțul de convocare a ședinței, postat pe site-ul CJ Neamț.

Miza acestei ședințe este schimbarea din funcție a vicepreședintelui Gabriel Farcaș (foto), membru UNPR și apropiat al lui Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț și președintele UNPR Neamț. Gabriel Farcaș ar urma să fie înlocuit cu liberalul Gabriel Vișan. Cei care și-au dorit foarte mult această schimbare au fost liberalii. Miercuri, Dorinel Ursărescu, președintele PNL Neamț a declarat că decizia era luată în interiorul partidului, în timp ce liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, spunea că se mai gândește la oportunitatea acestei schimbări.

Reprezentanții USL au reclamat, însă, la unison, lipsa de comunicare cu președintele Culiță Tărâță și au motivat schimbările propuse  din CJ Neamț prin dorința de respectare a legii și a algoritmului electoral.

Disensiunile între reprezentanții USL și Culiță Tărâță au început după ce președintele CJ Neamț a prezentat presei, parțial, raportul de audit la Apa Serv și a schimbat Consiliul de Administrație al societății, iar în noua componență nu a fost loc pentru niciun social-liberal.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • sorin 6 ani

    ar fi si cazul sa-l mai puneti pe Brazda la locul lui. are impresia ca e pe mosia lui la CJ. asa sunt toti tovarasii, au impresia ca li se cuvine, ca toti trebuie sa vina la ei sa-si ceara voie. dati cu el de pamant si nu mai incercati nu stiu ce reconcilieri ca nu aveti cu cine.